Attēla autors: Suzy Hazelwood, Pixabay

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka atjaunojusi informāciju starptautisko izdevniecību zinātniski recenzēto žurnālu sarakstos. Tajos iekļauti žurnāli, kuros LU akadēmiķi un zinātnieki potenciāli varētu publicēt savus zinātniskos rakstus.

Žurnālu sarakstos atlasīti augsti novērtēti žurnāli pēc citējamības datubāzu Web of Science un Scopus datiem. No abām minētajām datubāzēm atlasīti visaugstāk novērtētie žurnāli katrā nozarē.

Datu sakārtošanai izmantoti rādītāji: "Žurnālu ietekmes faktors" (Journal Impact Factor) un SJR. Proti, jo žurnālam lielāks rādītājs, jo augstāk tas ir novērtēts konkrētas nozares ietvaros.

Ar žurnālu sarakstiem, kā arī detalizētāku informāciju par datu atlasi varat iepazīties LU tīmekļa vietnes sadaļā Mans Portāls/Aktualitātes/Personāls/Novērtētākie žurnāli pēc citējamības datubāzēm.

Turpat papildus pievienoti ceļveži žurnālu atlasei pēc nozarēm datubāzēs Scopus un Web of Science.

LU Bibliotēka papildinājusi arī ceļvedi “Zinātniskā publicēšanās” ar jaunu sadaļu “Manuskriptu serveri (Pre-print servers) informēšanai par pētījumu rezultātiem”. Sadaļā var iepazīties ar priekšrocībām, izmantojot manuskriptu serveru pakalpojumus un daloties ar publikāciju versijām pirms recenzēšanas procesa, kā arī uzzināt, kas jāņem vērā to izlemjot darīt.

Vēršam ikviena pētnieka un zinātniska raksta autora uzmanību, ka ceļvedī pieejama sadaļa “Izvairīšanās no viltus izdevēju (predatory) žurnāliem”, kas izdevējdarbības tirgus straujās paplašināšanās dēļ kļūst arvien aktuālāks jautājums visās zinātņu nozarēs. Ceļvedī aprakstītas metodes un rīki, kas palīdz atpazīt krāpnieciskus piedāvājumus publicēties. Aicinām būt uzmanīgiem! Ja nepieciešams konsultatīvs atbalsts, lūdzam, sazināties ar LU Bibliotēku.

Aicinām izmantot iespēju pieteikties Jums interesējošai nodarbībai vai individuālai konsultācijai, iepazīstoties ar tematiem un aizpildot elektronisko pieteikuma formu.

Dalīties