© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka piedāvā virtuāli iepazīties ar LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas dāvinājumu – vairāk nekā 100 plaša spektra jaunākiem zinātniskiem izdevumiem. Grāmatas pieejamas LU Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēkā (Jelgavas iela 1).

Pateicoties LU FMOF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļai, šogad LU Bibliotēkas grāmatu klāsts bagātināts ar nozīmīgiem zinātniskiem izdevumiem ne tikai redzes zinātnē, bet arī citās saskarnozarēs, atjaunojot un papildinot informācijas resursu bāzi dažādiem LU studiju kursiem.

Lai pēc iespējas plašākam LU saimes lokam būtu pieejama informācija par šiem izdevumiem, LU Bibliotēka ir sagatavojusi virtuālu ekspozīciju. Ekspozīcijā izdevumi ir sakārtoti zinātņu nozarēs, kas ļauj ērtāk pārskatīt grāmatu klāstu, kā arī tiek sniegta iespēja informāciju par katru izdevumu redzēt meklēšanas un informācijas piegādes sistēmā Primo un veikt to rezervāciju.

Izstādes veidotāji aicināja Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas vadītāju prof. Guntu Krūmiņu līdzdalīt būtiskākos akcentus par šo dāvinājumu, kā arī raksturot jauno grāmatu plejādi. Prof. G. Krūmiņa uzsvēra, ka 2021. gada nogalē ir iespēja ikvienam un, jo īpaši optometrijas studiju programmu docētājiem un studentiem, iepazīties ar jaunām iegādātām grāmatām dažādiem studiju kursiem, kas šajā gadā iegādāti no Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas līdzekļiem.

“Grāmatu tematika ir ļoti plaša, sākot no optometrijas studiju programmās apgūstamiem fundamentāliem studiju priekšmetiem (fizika, matemātika, ķīmija, optika, statistika un epidemioloģija, uzņēmējdarbība veselības aprūpē, medicīniskiem priekšmetiem – cilvēka anatomija un fizioloģija, neirofizioloģija, šūnu bioloģija un patoloģija, medicīniskā ētika, klīniskā medicīna un patoloģija, farmakoloģija) līdz specifiskām redzes optikā un optometrijā veltītām tēmām (acs anatomija un fizioloģija, redzes sistēmas fizioloģija un uztvere, oftalmiskā optika, vides un fizikālā optika, ģeometriskā optika, binokulārā redze, redzes korekcijas iespējas, t.sk. arī kontaktlēcu korekcija, redzes ergonomika, acu slimības, redzes neirozinātne, acu kustības, diagnostikas metodes redzes aprūpē, vājredzība),” stāsta G. Krūmiņa.

Profesore norāda, ka dažas grāmatas būs ļoti noderīgas arī doktorantūras studentiem, kuri studē medicīnisko fiziku un gatavojas specializācijas eksāmenam: “Visi laipni aicināti gan aplūkot jaunās grāmatas, gan tās lietot studiju procesa pilnveidošanā un arī izstrādājot pētījumus. Tā kā optometrijas studijas ir multidisciplināras, tad no plašā klāsta redzams, ka grāmatas būs noderīgas daudziem, ne tikai tiem, kuri docē studiju priekšmetus un studē optometrijas studiju programmās.”

LU Bibliotēka novēl visiem virtuālās izstādes skatītājiem papildināt savas zināšanas, atrodot starp grāmatām tieši sev interesējošu izdevumu!

 

VIRTUĀLĀ EKSPOZĪCIJA

Dalīties

Saistītais saturs

Ventspils muzejā eksponētas LU Bibliotēkas oriģinālgravīras
06.12.2021.

Ventspils muzejā eksponētas LU Bibliotēkas oriģinālgravīras

Bibliotēka ienāk tavās mājās!
10.11.2021.

Bibliotēka ienāk tavās mājās!