LU Grāmatu klubā tiekamies reizi mēnesī, lai dalītos iespaidos par izlasītajām grāmatām. Dažkārt mūsu tikšanās reizēm pievienojas arī rakstnieki, dzejnieki vai tulkotāji, ļaujot iepazīt literātus tuvāk un sniedzot iespēju lasītājiem uzdot interesējošos jautājumus.

Gaidot Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) pasniegšanas ceremoniju, LU Grāmatu klubs aicināja uz tikšanos ar vienu no nominantēm – Dainu Tabūnu. Rakstnieci pazīstam kā talantīgu stāstu un bērnu grāmatu autori, bet pagājušā gadā iznāca viņas pirmais romāns “Raganas”, kas nominēts LALIGABA kategorijā “labākais prozas autordarbs”.

Rakstniece stāstīja par radošā procesa niansēm un rakstīšanas posmiem, kā arī sajūtām, kas pārņem, nododot tekstu lasītāju un kritiķu rokās. Varējām uzzināt par darbu pie romāna "Raganas", kas tapa 7 gadu garumā un ietvēra raganu tematikas un ezotērikas prakšu pētniecību. Kopīgi pārrunājām romānā skartās tēmas – sievietes garīgos meklējumus, ezotēriku, raganību un raganu fenomenu vēsturē un mūsdienās. Uzinājām, kādas ir rakstnieces nākotnes ieceres, kas saistītas gan ar bērnu literatūru, gan jaunu stāstu krājumu pieaugušajiem.

Vēlies lasīt vairāk vai atrast domubiedrus, ar kuriem pārrunāt izlasīto – pievienojies LU Grāmatu klubam! Lasīsim un tiksimies arī vasarā, aktuālo programmu meklē sadaļā – Grāmatu klubs.

Dalīties