LU Bibliotēka Zinātņu mājā. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka ir pieejama ne tikai LU saimei, bet ikvienam interesentam. Par to varēs pārliecināties 24. septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 LU Akadēmiskajā centrā (Jelgavas iela 1), kur pirmo reizi norisināsies pasākums “Atver! LU Akadēmisko centru” ar iespēju viesoties modernā augstskolas vidē – Dabas un Zinātņu mājā. Ekskursiju laikā varēs viesoties divās bibliotēkās, kas studentiem atvērtas visu diennakti.

Ekskursiju laikā ikviens apmeklētājs varēs novērtēt – cik ērta un droša ir augstskolas bibliotēku vide, kādas modernas tehnoloģijas izmanto studenti, lai patstāvīgi sev izsniegtu grāmatas un tās nodotu bez bibliotekāra starpniecības.

Zinātņu mājas bibliotēkā, kas šobrīd ir modernākā augstskolu bibliotēku vide Latvijā, apmeklētājiem tiks demonstrētas tehnoloģijas, ko studenti izmanto ikdienā – pašapkalpošanās iekārta grāmatu ar radiofrekvences identifikāciju izmantošanā, kā arī Baltijā vienīgā pašapkalpošanās iekārta portatīvo datoru lietošanā.

Savukārt Dabaszinātņu bibliotēkas apmeklētāji varēs pārliecināties, ka līdzās bibliotēkas modernajām tehnoloģijām ir interesanti arī aplūkot krāšņu 18. gadsimta izdevumu. Varēs izmantot unikālu iespēju pašrocīgi pārlapot grāmatas Herbarium Blackwellianum II sējumu, kas ar nosaukumu “Ārstniecības augu izlases” iespiests 1754. gadā Nirnbergā (Vācijā). Skatītājiem tiks izdalīti speciāli kokvilnas cimdi.

Interesenti Zinātņu un Dabas mājās tiek gaidīti 24. septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00. Ekskursijām un citām aktivitātēm varēs pieteikties uz vietas, iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama.

Visi laipni aicināti!

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēkā viesojas Rīgas Stradiņa universitātes vadības un bibliotēkas pārstāvji
23.09.2022.

LU Bibliotēkā viesojas Rīgas Stradiņa universitātes vadības un bibliotēkas pārstāvji

Klajā nācis grāmatas "Medicīnas tiesības" otrais papildinātais izdevums
22.09.2022.

Klajā nācis grāmatas "Medicīnas tiesības" otrais papildinātais izdevums