Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka no 2022. gada 2. jūlija līdz 2023. gada 30. jūnijam nodrošina piekļuvi ICH regulatīvās informācijas medicīniskajai vārdnīcai MedDRA (Medical Dictionary for Regulatory Activities).

MedDRA vārdnīcā iekļautā informācija ir piemērojama zālēm, biozālēm, vakcīnām, kā arī kombinētajiem zāļu un ierīču izstrādājumiem. Tās mērķis ir veicināt starptautisku regulatīvās informācijas koplietošanu par cilvēkiem paredzētajām zālēm. MedDRA ir ICH (International Council for Harmonisation of Technical Requirements for Pharmaceuticals for Human Use) regulatīvās informācijas medicīniskā vārdnīca, un to pārskata MSSO (MedDRA Maintenance and Support Services Organization), kura galvenā funkcija ir uzturēt, izplatīt un atbalstīt MedDRA lietotāju vārdā.

MedDRA ir pieejami dažādi rīki, piemēram:

  • Desktopa aplikācija (MedDRA Desktop Browser, MDB);
  • Mobilā aplikācija (MedDRA Mobile Application, MMA);
  • Vārdnīca interneta pārlūkā (Web Based Browser, WBB).

MedDRA daudz tiek izmantota zāļu aprakstos, farmakovigilancē un tā var būt noderīgs resurss studentiem un veselības aprūpes speciālistiem, jo tajā atrodami daudzi līdz šim latviešu valodā netulkoti termini. LU studentiem un mācību spēkiem ir iespējams izveidot savu piekļuvi e-resursam MedDRA, kuru LU bibliotēka nodrošina no 2022. gada 2. jūlijam līdz 2023. gada 30. jūnijam.

Plašāku informāciju par e-resursu interesenti aicināti gūt šeit.

LU Bibliotēka aicina izmantot abonēto e-žurnālu kolekciju un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Dalīties