Datubāzē Web of Science 2023. gada decembra beigās iekļauta Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes dekānes, profesores Lindas Danielas un viņas ārzemju kolēģes Annas Visvizi veidotā kolektīvā monogrāfija “Remote Learning in Times of Pandemic: Issues, Implications and Best Practice”.

Monogrāfijas 15 nodaļās aplūkoti attālināto un tiešsaistes mācību problēmjautājumi Covid-19 pandēmijas laikā, uzsverot pandēmijas izraisītos lielos izaicinājumus pedagoģijā un izglītības procesa organizēšanā.

Lasītāji var iepazīties ar daudzveidīgiem pētījumiem par tālmācības un tiešsaistes mācību metodēm un tehnoloģijām, to nozīmi un pielietojumu krīzes situācijās. Monogrāfijā skarti vairāki nozīmīgi temati – inovācijas un labākie prakses piemēri tiešsaistes mācībās un pētniecībā; informācijas tehnoloģiju nozīme, to izmantošanas attīstība un sadarbība mācībās un pētniecībā; pedagoģiskā personāla konsultāciju un mentoringa sistēmas nozīme krīzes laikā; digitālo mācību materiālu un rīku pieejamība un novērtējums; augstskolu mācību procesa efektivitāte un tā pielāgošana pandēmijas izraisītajiem apstākļiem, augstskolu vadības loma un atbalsts mācībspēkiem krīzes situācijā; pedagogu un izglītojamo uzskati un attieksme pret tālmācības un tiešsaistes mācīšanu un mācīšanos.

Izdevums publicēts 2022. gadā izdevniecībā Routledge, sērijā “Routledge Research in Digital Education and Educational Technology”. Monogrāfijas pilnais teksts ir pieejams ProQuest Ebook Central Academic Complete.

Dalīties