MEDLINE Ultimate un CINAHL Ultimate datubāzes

No 2022. gada 30. septembra līdz 30. novembrim LU Bibliotēka nodrošina izmēģinājuma pieeju datubāžu platformas EBSCO datubāzēm MEDLINE Ultimate un CINAHL Ultimate.

MEDLINE Ultimate piedāvā piekļuvi uz pierādījumiem balstītiem un recenzētiem pilnteksta rakstiem no vairākiem populāriem biomedicīnas žurnāliem. Datubāze nodrošina piekļuvi pilntekstu rakstiem no vairāk nekā 2800 žurnāliem. MEDLINE Ultimate ir autoritatīvs pētniecības rīks medicīnas literatūrā un nodrošina piekļuvi medicīniskai informācijai vispārējās medicīnas, veselības, farmakoloģijas, neiroloģijas, molekulārās bioloģijas, ģenētikas, genomikas, histoloģijas, mikrobioloģijas un daudzās citās medicīnas zinātnes jomās. Datu bāzē tiek izmantots medicīnas tēzaurs MeSH (Angļu val. Medical Subject Headings).

CINAHL Ultimate ir visplašākā pilntekstu datubāze māszinību un ar to saistīto veselības pētījumu jomā. Tas aptver tādas jomas kā: māszinības, biomedicīna, bibliotēku zinātne veselības zinātņu jomā, alternatīvā medicīna un 17 saistītas veselības zinātnes. Datubāze indeksē vairāk nekā 5500 žurnālus un satur vairāk nekā 7 miljonus ierakstu ar arhīviem kopš 1937. gada. Datu bāzē ir pilntekstu raksti no vairāk nekā 1800 žurnāliem. Datubāze aptver vairāk nekā 50 māszinību specialitātes un ietver ātras nodarbības, uz pierādījumiem balstītas aprūpes lapas, CEU (Tālākizglītības vienības, angļ. continuing education units) modeļus un pētniecības instrumentus.

LU Bibliotēka nodrošina izmēģinājuma piekļuvi datubāzēm MEDLINE Ultimate un CINAHL Ultimate līdz 2022. gada 30. novembrim.

Atgādinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma un atvērtās piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par EBSCO MEDLINE Ultimate un EBSCO CINAHL Ultimate  šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.

Dalīties

Saistītais saturs

Bonuss mākslas vēsturniekiem – franču valodas pratējiem
05.10.2022.

Bonuss mākslas vēsturniekiem – franču valodas pratējiem

LU Bibliotēka piedāvā izmantot LETA – ziņas un arhīvs, nozare.lv
22.09.2022.

LU Bibliotēka piedāvā izmantot LETA – ziņas un arhīvs, nozare.lv