Apmeklētāji LU Bibliotēkā pasākumā “Atver! LU Akadēmisko centru”. © Foto: LU Bibliotēka

24. septembrī Latvijas Universitātes (LU) rīkotajā pasākumā “Atver! LU Akadēmisko centru” pulcējās ievērojams skaits tuvākās un tālākās apkaimes iedzīvotāju, lai dažādās aktivitātēs iepazītu vidi, kur studenti ikdienā piedalās lekcijās, veic laboratorijas darbus un mācās bibliotēkās cauru diennakti.

Dabaszinātņu bibliotēkā un Zinātņu mājas bibliotēkā vislielākā interese apmeklētājiem bija par to, kā studenti mācās vidē, kas viņiem pieejama visu diennakti. Ikvienam bija iespēja iejusties studentu lomā un izmēģināt bibliotēku tehnoloģijas – pašapkalpošanās iekārtas, lai paņemtu un nodotu grāmatas, kā arī vispopulārāko pakalpojumu šobrīd – portatīvo datoru iekārtu.

Apmeklētāju vidū bija ļoti daudz ģimenes ar bērniem. Tieši mazākajiem pasākuma apmeklētājiem bija prieks uz brīdi kļūt par jaunajiem studentiem un izmēģināt skārienjūtīgos "robotiņus". Pašiem mazākajiem nācās nedaudz pakāpties, lai aizsniegtu vajadzīgo "pogu”. Jaunajiem studentiem viss izdevās lieliski un tika saņemti aplausi par paveikto darbiņu.

Līdzās modernām bibliotēkas tehnoloģijām Dabaszinātņu bibliotēkā bija unikāla iespēja pašrocīgi pārlapot 200 gadus senu grāmatu ar krāšņām ilustrācijām - “Herbarium Blackwellianum”. Šeit jaunie studenti, uzvelkot speciālus kokvilnas cimdus, pārtapa jaunajos pētniekos un ļoti uzmanīgi pāršķīra 18. gs. izdevumu. Liels prieks bija starp dažādiem eksotisko augu attēliem, kas tapuši Čelsijas botāniskajā dārzā Anglijā, atpazīt arī Latvijā augošus - papardes, ūdenskresi, parasto zirgkastani u.c. augus.

Dalīties

Saistītais saturs