LU Senioru klubs
LU Akadēmiskajā centrā viesojas LU Senioru kluba biedri.

Latvijas Universitātes Bibliotēku laipni aicināti apmeklēt ne tikai esošie, bet arī bijušie Universitātes darbinieki. Jūnija sākumā LU Akadēmiskajā centrā viesojās LU Senioru kluba biedri, iepazīstot Dabaszinātņu un Zinātņu mājas bibliotēkas.

Ekskursijā pa abām jaunajām ēkām viesus vadīja bibliotekāre Ilze Alekšūne, parādot gan moderno studiju vidi, gan ainaviskos skatus, kas paveras no Dabas un Zinātņu māju augšējiem stāviem. Daži no senioriem jau bija viesojušies Akadēmiskajā centrā, bet citiem šī bija pirmā reize, taču visus priecēja sakārtotās telpas, dekoratīvie telpaugi un mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas sienu gleznojumi. Tāpat bija iespēja apskatīt fotogrāfa Toma Grīnberga fotoizstādi, kurā atainota studiju procesa dažādība Universitātē un līksmais izlaidumu laiks. 

Savukārt Dabaszinātņu bibliotēkā senioru interesi raisīja unikāls Bibliotēkas retums: skotu herbālistes Elizabetes Blekvelas 1760. gadā  ilustrētais “Herbarium Blackwellianum” sējums.  

Viesus pārsteidza tas, ka abas nozaru bibliotēkas darbojas pilnīgi atvērtā režīmā, un lasītājiem pašiem jāmāk saņemt un nodot grāmatas pie pašapkalpošanās iekārtām. Demonstrēta tika arī iespēja "iznomāt" klēpjdatorus, izmantojot lasītāja karti. Viesi secināja, ka, ienākot jaunām tehnoloģijām, Bibliotēkas tēls gadu gaitā ir stipri mainījies, taču joprojām ir vieta, kurā patīkami paviesoties.  

Ekskursija noslēdzās ar cerīgu skatu uz jaunās Rakstu mājas būvlaukumu un prieku par iespēju satikties ar bijušajiem un jaunajiem Universitātes kolēģiem.  

LU Bibliotēka Senioru kluba biedrus aicina turpināt izmantot savus piedāvātos pakalpojumus arī pēc darba gaitu noslēgšanas Universitātē – izņemt grāmatas, pieslēgties e-resursiem, skenēt nepieciešamos materiālus nozaru lasītavās, apmeklēt izstādes un pasākumus, kā arī Grāmatu klubā dalīties iespaidos par izlasīto. 

Sīkākai informācijai par piedāvājumu LU Senioru kluba biedriem lūdzam sazināties ar bibliotekāri Ilzi Alekšūni pa e-pastu Ilze.Aleksune@lu.lv vai telefonu 28623551. 

Dalīties

Saistītais saturs

Mums ir ar ko lepoties! LU Bibliotēkā viesojas kolēģi no FORTHEM alianses partneraugstskolām
07.06.2022.

Mums ir ar ko lepoties! LU Bibliotēkā viesojas kolēģi no FORTHEM alianses partneraugstskolām

LU Akadēmiskajā centrā viesojas Tartu bibliotēku pārstāvji
23.05.2022.

LU Akadēmiskajā centrā viesojas Tartu bibliotēku pārstāvji

Bibliotekāre Ilze Alekšūne: Uz darbu nāku ar lielu prieku
19.05.2022.

Bibliotekāre Ilze Alekšūne: Uz darbu nāku ar lielu prieku