Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka atjaunojusi informāciju starptautisko izdevniecību zinātniski recenzēto žurnālu sarakstos. Tajos iekļauti žurnāli, kuros LU akadēmiķi un zinātnieki potenciāli varētu publicēt savus zinātniskos rakstus.

Žurnālu sarakstos atlasīti augsti novērtēti žurnāli pēc citējamības datubāzu Web of Science un Scopus datiem. No abām minētajām datubāzēm atlasīti visaugstāk novērtētie žurnāli katrā nozarē. Salīdzināšanai izmantoti rādītāji, kuru aprēķināšanai izmantota līdzīga formula - "Žurnālu ietekmes faktors" (Journal Impact Factor) un CiteScore. Proti, jo žurnālam lielāks rādītājs, jo augstāk tas ir novērtēts konkrētas nozares ietvaros.

Ar žurnālu sarakstiem, kā arī detalizētāku informāciju par datu atlasi varat iepazīties LU tīmekļa vietnes sadaļā Mans Portāls / Aktualitātes / Personāls / Novērtētākie žurnāli pēc citējamības datubāzēm.

Turpat papildus pievienoti ceļveži žurnālu atlasei pēc nozarēm datubāzēs Scopus un Web of Science.

LU Bibliotēka papildinājusi arī informatīvo palīglīdzekli “Zinātniskā publicēšanās” ar jaunu sadaļu “Kritēriji žurnālu iekļaušanai ERIH PLUS datubāzē”. ERIH PLUS datubāzē ir reģistrēti žurnāli, kas atbilst ekspertu izstrādātām kvalitātes prasībām un kritērijiem izdevumiem humanitārās un sociālās zinātnēs. Publikāciju autoriem šī bibliogrāfiskā datubāze noder, lai atrastu piemērotu žurnālu, kur publicēties.

Sadaļa par žurnālu vērtēšanas kritērijiem pieejama šeit

ERIH PLUS datubāze bezmaksas pieejama šeit

 

Kontaktinformācija:  
Gita Rozenberga  

LU Bibliotēka  
E-pasts: gita.rozenberga@lu.lv   

Dalīties