Latvijas Universitātes (LU ) ilggadējā fotogrāfa Toma Grīnberga darbu izstāde "Latvijas Universitāte Toma Grīnberga fotogrāfijās" apskatāma LU Bibliotēkas Zinātņu mājas bibliotēkā (Jelgavas ielā 3, Rīgā) līdz 22. novembrim.

Toma Grīnberga darbs LU norit jau vairāk nekā 20 gadus un viņa darbu izstāde "Latvijas Universitāte Toma Grīnberga fotogrāfijās" uzskatāmi atspoguļo augstskolas dzīves dinamiku un attīstību ceļā uz izcilību.

Domājot par izstādes saturu, fotogrāfiju autors no saviem darbiem izvēlējās tos 45 kadrus, kas viņaprāt izteiksmīgi un spilgti raksturo laikmetu no 20. gadsimta 90. gadiem līdz šodienai un atklāj LU dzīves norises dažādos aspektus gan augstskolas nozīmīgākos mirkļus, gan ikdienas darba bagāto daudzveidību.

Toms Grīnbergs ir sniedzis nozīmīgu ieguldījumu augstskolas vēstures iemūžināšanā, veidojot LU fotoarhīvu, kurā nākamajām paaudzēm saglabātas un aplūkojamas tūkstošiem fotogrāfiju. Izstāde tika atklāta 11. septembrī, ievadot LU simtgades svinību pasākumu plejādi. Izstāde veidota sadarbībā ar LU Komunikācijas un inovāciju departamentu.

Dalīties