2024. gada 23. aprīlī ZOOM platformā norisinājās tīmekļseminārs “Dimensions: pasaulē lielākā ar zinātni saistītā datubāze pētniecības sasniegumu novērtēšanai un atpazīstamībai” (Dimensions: the world’s largest linked research database for research assessment and visibility), kurā pulcējās ap 60 interesentu.

Dimensions pārstāvji īsumā iepazīstināja ar datubāzes mērķiem un sniegtajām iespējām, tai skaitā datubāzes bezmaksas versiju. Dimensions piedāvā iespēju skatīt informāciju kontekstā, pārlūkojot dažāda veida saturu – publikācijas, datu kopas, politikas dokumentus u.c. Tika demonstrētas meklēšanas funkcijas un publikāciju analīzes iespējas, piemēram, sasaiste ar ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Tīmekļsemināra noslēgumā parādīts arī Dimensions Research GPT sarunbotā ChatGPT, kas ļauj meklēt atbildes Dimensions atvērtās piekļuves publikāciju ietvaros.

Visiem interesentiem pieejams tīmekļsemināra ieraksts

(https://www.youtube.com/watch?v=1Aj7tcdzh4Y)

Semināra mērķauditorija: Latvijas augstāko izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, kā arī ar zinātniskā darba koordinēšanu un atbalsta funkcijām saistītais personāls, pētījumu projektu vadītāji un koordinatori, informācijas speciālisti, bibliotekāri un citi interesenti.

Dalīties