Bibliotēku nedēļas ietvaros LU Bibliotēka Raiņa bulvārī (Raiņa bulvāris 19, 203. telpa) aicina lasītājus iesaistīties akcijā "Aklais randiņš ar grāmatu".

Šī gada bibliotēku nedēļas devīze – "Bibliotēkas un lasīšana". Lai arī LU saimes ikdiena ir piesātināta ar zinātniskās un profesionālās literatūras lasīšanu, LU Bibliotēka vēlas atgādināt, ka daiļliteratūra var būt lielisks brīvā laika pavadīšanas veids, kas ļauj atgūties no ikdienas steigas un bagātināt sevi ar jauniem iespaidiem, pārdomām un emocijām.

Apskatot romānu raibos vākus, ir viegli apjukt un izvēlēties īsto lasāmvielu, tāpēc akcijā "Aklais randiņš ar grāmatu" piedāvājam literatūru izvēlēties neredzot grāmatu vākus, bet izlasot to raksturojošus citātus. Tas ļaus atklāt jaunus autorus, žanrus un stāstus, kas, iespējams, paliktu neizlasīti. Ļauj savai intuīcijai atrast grāmatu, kurai ikdienā varbūt pat paietu garām.

Akcija notiks no 22.04.2024 līdz 13.05.2024. Tās noslēgumā viens no lasītājiem saņems pārsteiguma balvu no LU Bibliotēkas. Gaidīsim Bibliotēkā Raiņa bulvārī, kur palīdzēsim izvēlēties kādu no noslēpumainajām grāmatām!

Dalīties