Mākslinieka, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docenta Jura Nikiforova darbu izstāde “Iedomāta paSaule” LU Bibliotēkā – Akadēmiskā centra Dabas mājā.

14. novembra pēcpusdienā LU Bibliotēkā – Akadēmiskā centra Dabas mājā –pulcējās kupls viesu skaits, lai piedalītos mākslinieka, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docenta Jura Nikiforova miniatūra formāta zemciļņu izstādes atklāšanas svētkos.

Izstādi “Iedomāta paSaule” veido miniatūra formāta darbi – zemciļņi, kas no plakanas virsmas izceļas uz augšu, veidojot tēla mazu izvirzījumu no skulpturālā fona. Iepazīstinot izstādes viesus ar trijās izstāžu vitrīnās eksponētajiem mākslas darbiem, mākslinieks Juris Nikiforovs tēlaini uzbūra stāstu par katru no tiem. Klātesošajiem bija arī lieliska iespēja ar lupas starpniecību tuvāk aplūkot un apbrīnot katra mākslas darba smalkās nianses.

Kompozicionāli visi darbi veido simbolisku loku – Saules ceļu no tās lēkta līdz rietam. Izstādes skatītājs var brīvi rosināt savu iztēli, aplūkojot gan latviešu un pasaules folklorā sastopamu tēlu atveidus, gan vērot mākslas darbus, kuros ieskanas mūsu laikmeta dažādi problēmaspekti: vides aizsardzība, sabiedrības veselība u.c. tēmas.   

Skatītājiem ir iespēja uzskatāmi redzēt visa procesa trīs stadijas: vispirms – plastilīna modelis, kam seko silikona negatīvā forma un noslēgumā metāla vai kompozītmateriālu atlējums.

Izstāde skatāma līdz nākamā gada 16. janvārim LU Bibliotēkā (Jelgavas iela 1, 1. stāvā).

Laipni aicinām!

Dalīties

Saistītais saturs

Talsu novada muzejā eksponētas LU Bibliotēkas oriģinālgravīras
23.11.2022.

Talsu novada muzejā eksponētas LU Bibliotēkas oriģinālgravīras

LU Bibliotēkā atklāta izstāde, kas veltīta LU mācībspēku pētījumiem par Lāčplēsi
15.11.2022.

LU Bibliotēkā atklāta izstāde, kas veltīta LU mācībspēku pētījumiem par Lāčplēsi