© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

LU Bibliotēka laikā no 19. līdz 23. aprīlim, Bibliotēku nedēļā, organizēja 11 bezmaksas tīmekļseminārus un lekcijas, kuru laikā interesenti varēja pilnveidot savas prasmes LU abonēto e-resursu izmantošanā, kā arī piedalīties izglītojošā lekcijā „Astronomiskais aspekts sengrieķu tekstos” LU Bibliotēkas Facebook lapā.

Aprīlis ir Latvijas Bibliotēku mēnesis, kad ikviena bibliotēka nedēļas garumā cenšas saviem lasītājiem piedāvāt un īstenot dažādas neikdienišķas aktivitātes. Jau otro gadu pēc kārtas LU Bibliotēkas organizētās aktivitātes bija saistītas ar elektronisko resursu izmantošanas prasmju pilnveidošanu tiešsaistē un sasaucās ar Bibliotēku nedēļas moto - "Darīt neiespējamo!".

Kopumā nedēļas laikā notika 11 tīmekļsemināri un lekcijas, kuriem reģistrējās un piedalījās vairāk nekā 370 interesenti. Tiešsaistes semināros bija iespējams apgūt prasmes datubāzu MarketlLine, Passport, Orbis, OECD iLibrary, JSTOR, Web of Science, Scopus, Letonika, Latvijas Standartu tiešsaistes lasītavas, Overleaf rīka izmantošanā. Tāpat interesenti varēja piedalīties praktiskā nodarbībā par LaTeX dokumentu veidošanu un sekot līdzi izglītojošai lekcijai „Astronomiskais aspekts sengrieķu tekstos”.

Tīmekļsemināru, lekciju un nodarbību ieraksti un prezentācijas pieejamas LUIS Mans portāls sadaļā Datubāzes, pieslēdzoties ar LUIS lietotājvārdu un paroli.

LU Bibliotēka pateicas visiem tīmekļsemināru dalībniekiem par piedalīšanos 2021. gada Bibliotēku nedēļas aktivitātēs!

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēka aicina pilnveidot elektronisko resursu izmantošanas prasmes tīmekļsemināros
19.04.2021.

LU Bibliotēka aicina pilnveidot elektronisko resursu izmantošanas prasmes tīmekļsemināros