No 22. līdz 28. aprīlim norisināsies Bibliotēku nedēļa, kas šogad veltīta lasīšanas tematikai.  LU Bibliotēka aicina iesaistītes  nedēļas aktivitātēs – piedalīties tīmekļseminārā, akcijā “Aklais randiņš ar grāmatu”, diskutēt par lasīto LU Grāmatu klubā un izmēģināt jaunus e-resursus.

PROGRAMMA

“Aklais randiņš ar grāmatu”

  • No 22. aprīļa bibliotēkā Raiņa bulvārī norisināsies ikgadējā akcija “Aklais randiņš ar grāmatu”, kurā aicināts piedalīties katrs, kurš gatavs iepazīties un aiznest kādu no noslēpumainajām grāmatām mājās.

Tīmekļseminārs “Dimensions: pasaulē lielākā ar zinātni saistītā datubāze pētniecības sasniegumu novērtēšanai un atpazīstamībai”

  • 23. aprīlī plkst. 16.00  Zoom tiešsaistes platformā notiks tīmekļseminārs “Dimensions: pasaulē lielākā ar zinātni saistītā datubāze pētniecības sasniegumu novērtēšanai un atpazīstamībai” (Dimensions: The World’s Largest Linked Research Database for Research Assessment and Visibility).

Vairāk informācijas un pieteikšanās ŠEIT.

LU Grāmatu kluba tikšanās ar rakstnieci Dainu Tabūnu

  • 24. aprīlī plkst. 16.00 bibliotēkā Raiņa Bulvārī notiks LU Grāmatu kluba tikšanās ar rakstnieci Dainu Tabūnu, kuras 2023. gadā izdotais debijas romāns "Raganas" vēsta par jaunas sievietes mēģinājumu nostāties uz kājām pēc sāpīgas šķiršanās.

Vairāk informācijas ŠEIT.

 LU Bibliotēkas izstāde "Kā mēs sākām mācīties dabaszinātnes?"

  • No 25. aprīļa līdz 1. jūnijam LU Akadēmiskā centra Dabas mājā (Jelgavas iela 1) skatāma LU Bibliotēkas izstāde "Kā mēs sākām mācīties dabaszinātnes?". Izstādē vienkopus  aplūkojamas mācību grāmatas latviešu valodā, kas izdotas līdz 20. gs. 40. gadiem.

LU tīklā un attālināti būs nodrošināta izmēģinājuma piekļuve šādiem e-resursiem:

  • Līdz 30. aprīlim nodrošināta izmēģinājuma piekļuve De Gruyter eBook Collection kolekcijai, kurā pieejamas vairāk nekā 70 000 e-grāmatu 28 nozarēs, piemēram, vēsturē, matemātikā, valodniecībā, medicīnā, sociālajās zinātnēs u.c.
  • Līdz 7. maijam nodrošināta izmēģinājuma piekļuve  Loeb Classical Library grāmatu kolekcijai, kurā ir pieejami pilnteksti grieķu un latīņu tekstu sējumiem un paralēlie tulkojumi angļu valodā.

Pasākumu mērķauditorija ir LU studenti, akadēmiskais, zinātniskais personāls un citi interesenti.

Kontaktinformācija: 

Indra Bebre

LU Bibliotēka 

e-pasts: indra.bebre@lu.lv 

Dalīties