Latvijas Universitātes Bibliotēkā Aspazijas bulvārī 22. martā tika atklāta izstāde “Rietumu skatījums uz Austrumeiropu. Profesora Pauļa Lazdas grāmatu dāvinājums.”

Izstāde organizēta sadarbībā ar Vēstures un filozofijas fakultāti, LU 82. starptautiskās zinātniskās konferences semināra “Vai grāmatai joprojām ir nozīme? Izdevumi par Centrālās un Austrumeiropas vēsturi zinātnē un mācību procesā“ ietvaros.

Tajā apskatāma Viskonsinas Universitātes (ASV) emeritētā profesora, Latvijas Universitātes Vēstures zinātņu goda doktora Pauļa Lazdas grāmatu dāvinājuma izlase. Izstāde tās apmeklētājiem dod iespēju apskatīt 34 grāmatas par  Centrālās un Austrumeiropas vēsturi (piemēram, Polijas, Ukrainas, Ungārijas vēsturi), starptautiskajām attiecībām un iekšējiem procesiem, kas aptver laika posmu no 1895. gada līdz 2008. gadam.

Šī ir jau otrā reize, kad prof. P. Lazda bibliotēkas krājumu papildina ar vairākiem simtiem vērtīgu grāmatu, no kurām lielu daļu veido līdz šim Latvijā nepieejami izdevumi. Dāvinājums ir nozīmīgs devums LU Bibliotēkai un vēstures nozarei, kas bagātinās studiju procesu un zinātnisko pētniecību.

Izstāde apskatāma līdz 17. aprīlim LU Bibliotēkā Aspazijas bulvārī 203. telpā (Aspazijas bulvāri 5, 2. stāvā). Gaidīsim interesentus!

Dalīties