LU Bibliotēkas pārstāvji LU Rakstu mājas Spāru svētkos sveic LU rektoru, profesoru Indriķi Muižnieku. No kreisās: LU Bibliotēkas galvenā bibliotekāre Ilona Vēliņa-Švilpe, LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks, LU Bibliotēkas izpilddirektore Anita Svence, LU Bibliotēkas galvenais bibliotekārs Māris Pavlovs. Foto: Agnese Ozoliņa, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte.

21. martā skaisti izskanēja LU Rakstu mājas Spāru svētki, kur bija pulcējušies fakultāšu, studējošo un institūtu pārstāvji, kuru ikdienas darba un studiju nākotne noritēs topošajā ēkā. Svētku diena bija arī LU Bibliotēkai, jo LU Rakstu mājā būs bibliotēka ar informācijas resursiem humanitārajās un sociālajās zinātnēs, ar vismodernāko bibliotēkas vidi un tehnoloģijām. Uz LU Rakstu māju pārcelsies LU Bibliotēkas nozaru bibliotēkas: Bibliotēka Aspazijas bulvārī, Humanitāro zinātņu bibliotēka, Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēka un  Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēka, kā arī teoloģijas un reliģiju pētniecības krājums, kas šobrīd atrodas Bibliotēkā Raiņa bulvārī.

Skaistajā svētku dienā LU rektoru, profesoru Indriķi Muižnieku sveica LU Bibliotēkas pārstāvji – LU Bibliotēkas izpilddirektore Anita Svence, galvenā bibliotekāre Ilona Vēliņa-Švilpe, kas pārstāvēja dzīvības un dabas zinātņu nozares bibliotēkas un galvenais bibliotekārs Māris Pavlovs, pārstāvot pedagoģijas, izglītības zinātņu un psiholoģijas nozares bibliotēku. Saņemot apsveikumu, LU rektors atzinīgi novērtēja LU Bibliotēkas ieguldījumu LU attīstībā. LU Bibliotēkas direktore Mārīte Saviča un LU Bibliotēkas darbinieki ir ieguldījuši lielu darbu, lai taptu izcila LU Rakstu mājas bibliotēka.

LU Bibliotēka ir viena no lielākajām augstskolu bibliotēkām Latvijā un ir pirmā, kura izveidoja bibliotēkas vidi, kas pieejama studējošajiem visu diennakti. Šobrīd LU Bibliotēka LU Akadēmiskajā centrā nodrošina servisu divās nozaru bibliotēkās – Dabaszinātņu bibliotēkā un Zinātņu mājas bibliotēkā, kuras pieejamas LU saimei visu diennakti, kā arī aprīkotas ar jaunām tehnoloģijām un ērtām darba vietām.

Uz tikšanos LU Rakstu mājas bibliotēkā!

Dalīties