Līdz 2024. gada 7. maijam LU lietotājiem ir nodrošināta izmēģinājuma piekļuve izdevniecības Harvard University Press digitālajai bibliotēkai Loeb Classical Library.

Loeb Classical Library ir grāmatu kolekcija, ko 1911. gadā dibināja Džeimss Lēbs (James Loeb), un kurā ir pieejami pilnteksti grieķu un latīņu tekstu sējumiem un paralēlie tulkojumi angļu valodā. Lietotāji var meklēt nepieciešamos tekstus grieķu, latīņu un angļu valodās, pārlūkot visu datubāzi pēc autora, valodas, perioda, formas, žanra vai tēmas. Loeb Classical Library dod iespēju iedziļināties seno grieķu un latīņu literāro mantojumā, tostarp episkajā un liriskajā dzejā, traģēdijās un komēdijās, satīriskos un romantiskos rakstos, kā arī seno rakstnieku darbos par medicīnu un matemātiku. Redaktori nodrošina būtiskus ievadus, kā arī būtiskas kritiskas un skaidrojošas piezīmes un selektīvas bibliogrāfijas, un sērija tiek pastāvīgi pārskatīta un atjaunināta, ņemot vērā mūsdienu zinātnisko pieredzi.

Piekļuve LU datortīklā ir pieejama šeit.

Piekļuve ārpus LU datortīkla ir pieejama šeit.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par izdevniecības Harvard University Press digitālo bibliotēku Loeb Classical Library šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Dalīties