Piektdien, 23. februārī, plkst. 17.00 LU Grāmatu klubs sadarbībā ar Čehijas Republikas vēstniecību aicina uz tikšanos ar čehu rakstnieci Alenu Mornštainovu. Tikšanās notiks Bibliotēkā Raiņa bulvārī (Raiņa bulvāris 19, 203. telpa). Sarunu vadīs Aiga Veckalne, un tajā piedalīsies tulkotājs Jānis Krastiņš.

Latviski ir tulkoti divi autores romāni ­– “Hana”, kas pievēršas cilvēku attiecībām vēstures notikumu griežos, un “Klusie gadi”, kas atklāj raksturus un noslēpumus ģimenes ietvaros. Autore meistarīgi ved lasītājus pa stāstu līkumotajiem ceļiem, noturot un kāpinot auditorijas uzmanību, kā arī atklājot cilvēka dvēseles noslēpumus. Aicinām lasīt romānus un piedalīties sarunā ar autori un tulkotāju. Pasākums ir publiski pieejams. Ieeja pasākumā bez maksas.

Rakstnieci varēs sastapt arī citos pasākumos, kurus organizē Čehijas Republikas vēstniecība sadarbībā ar partneriem — Latvijas Nacionālo bibliotēku, izdevniecību “Pētergailis” un Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeju.

  • Piektdien, 23. februārī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.00 Alena Mornštainova apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur viņa dāvinās savu grāmatu ar vēstījumu bibliotēkas grāmatu krājumam un kur vēlāk lasītājam būs iespēja šo grāmatu arī izlasīt. Pēc svinīgās ceremonijas notiks bibliotēkas apskate.
  • Sestdien, 24. februārī, no plkst. 13.00 līdz plkst. 14.00 izstādē Skola 2024 Rīgā, Ķīpsalā pie izdevniecības “Pētergailis” stenda notiks Alenas Mornštainovas “Autogrāfu stunda”. Pēdējo piecpadsmit gadu laikā izdevniecība “Pētergailis” ir izdevusi aptuveni 20 čehu autoru grāmatu, tostarp divus Alenas Mornštainovas romānus. Pasākums notiks, klāt esot izdevniecības “Pētergailis” vadītājai Ingunai Cepītei un romānu tulkotājam Jānim Krastiņam. Šī pasākumā laikā lasītājiem būs iespēja pienākt pie rakstnieces un tulkotāja, īsi aprunāties un saņemt parakstu grāmatā. Pasākums ir publiski pieejams, samaksājot par ieeju izstādē.
  • Svētdien, 25. februārī, no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 Rīgas geto un Latvijas holokausta muzejā Maskavas ielā 14a notiks pasākums, kas būs veltīts atsevišķi romānam “Hana” un tajā aprakstītajiem Holokausta notikumiem Bohēmijas un Morāvijas protektorāta laikos. Pasākums ir publiski pieejams. Ieeja pasākumā bez maksas.

Uz interesējošajiem pasākumiem lūdzam pieteikties laikus, sūtot e-pastu uz adresi nadezda.kopoloveca@mzv.gov.cz

Dalīties