No 2024. gada janvāra LU lietotājiem ir nodrošināta piekļuve 3 izdevniecības Oxford University Press e-resursiem - tiešsaistes vārdnīcai Oxford English Dictionary, Oxford Research Encyclopedias un Oxford Reference Library.

Oxford English Dictionary. Meklējiet kādam vārdam skaidrojumu? Varbūt vēlaties uzzināt kāda vārda etimoloģiju vai dzirdēt pareizo izrunu? Tiešsaistes vārdnīca Oxford English Dictionary satur vairāk nekā 600 000 vārdus un to skaidrojumus angļu valodā. Vārdnīca satur gan arhaismus, gan jaunvārdus un vārdnīcai bieži tiek pievienoti jauni vārdi. Katram vārdam ir pieejama izruna, dažādas nozīmes vārdiem, kā arī pieejami piemēri, kuros parāda, kā šie vārdi tiek lietoti. Vārdiem parāda ne tikai nozīmi, bet arī to izmantošanas biežumu, etimoloģiju un citas iezīmes.

Piekļuve LU datortīklā pieejama šeit.

Attālinātās piekļuves saite pieejama šeit.

Pamācības par šo vārdnīcu ir pieejamas šeit.

Oxford Research Encyclopedias. Tiešsaistes enciklopēdijas, kas piedāvā garus, viegli pārskatāmus rakstus, ko rakstījuši, recenzējuši un rediģējuši vadošie zinātnieki. Katra no 25 atšķirīgajām enciklopēdijām aptver gan fundamentālas, gan laikmetīgas tēmas, lai laika gaitā izveidotu pastāvīgu zināšanu bāzi galvenajām humanitāro, sociālo zinātņu un zinātņu pētniecības jomām. Mūsdienās nopietnu, kvalitatīvu pētniecību apgrūtina tiešsaistē viegli pieejamas informācijas un dezinformācijas izplatība. Oxford Research Encyclopedias izmanto ekspertu autorus, kuri spēj virzīt tālāk par pamatfaktiem, lai sniegtu pētniekam uzticamu izpratni par nepazīstamu tēmu. Rakstos iegultās multivides līdzekļi, kā arī saites uz saistīto saturu, vēl vairāk paplašinās pētniecības enciklopēdijas programmas lietderību un darbības jomu.

Piekļuve LU datortīklā pieejama šeit.

Attālinātās piekļuves saite pieejama šeit.

Pamācība par šo e-resursu ir pieejama šeit.

Oxford Reference Library. Tiešsaistes atsauces produkts, kas aptver 25 dažādas disciplīnas, apvienojot 2 miljonus digitalizētu ierakstu starp kompānijas Oxford University Press e-resursiem. Ir iespējams atrast rezultātus, sākot no īsiem ierakstiem, vispārīgām atsaucēm līdz padziļinātākiem rakstiem par specializētām tēmām. Viegli precizēt meklēšanu un pārlūkot rezultātus, izmantojot tēmas vai atsauces veida filtrus, kā arī izvēlēties rezultātus redzēt vēlamajā formātā. Izvēlieties skatīt “Full Text Results Only”, atzīmējot izvēles rūtiņu meklēšanas rezultātu lapā. Lietotāji var dalīties ar saturu ar integrētiem rīkiem, tostarp sociālajām grāmatzīmēm, e-pastu un citātu eksportēšanu.

Piekļuve LU datortīklā pieejama šeit.

Attālinātās piekļuves saite pieejama šeit.

Pamācība par šo e-resursu ir pieejama šeit.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par jebkuru no šiem 3 e-resursiem šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv. 

Dalīties