Citējamības datubāzē Scopus indeksēta monogrāfija “Klimata pārmaiņu un ilgtspējības standartu ietekme uz apdrošināšanas tirgu” (The Impact of Climate Change and Sustainability Standards on the Insurance Market). Vairāku šīs grāmatas nodaļu līdzautors ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes vadošais pētnieks un profesors Saimons Grima (Simon Grima).

Izdevumā ir pētīta apdrošināšanas nozares loma, veicinot un reaģējot uz klimata pārmaiņu radīto kaitējumu. Tiek aplūkota gan tiešā, gan netiešā fiziskā un loģiskā ietekme uz apdrošināšanas nozari. Galvenie temati ietver jaunās tehnoloģijas, piemēram, lielos datus, mākslīgo intelektu, mašīnmācīšanos, ilgtspējīgas ekonomikas izaugsmi ar ārvalstu tiešajām investīcijām (ĀTI), kā arī uzticamību un ētiku. Tāpat tiek apspriesta saistīto datu zinātnes izmantošana gadījumu prasību apstrādei, krāpšanas atklāšanai un novēršanai, politikas administrēšanai, cenu noteikšanai, kiberdrošības, datu aizsardzības un lielo datu regulējuma reformām.

Apdrošināšanas nozarei ir izšķiroša un nozīmīga loma ilgtspējības veicināšanā. Ar klimatu saistītie riski tiek ņemti vērā dažādās stratēģijās, bet ar savu darbību apdrošinātāji var veicināt virzību uz ilgtspējību. Tiek apspriesta arī dažādības un iekļaušanas veicināšana, siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazināšana, dzimumu nevienlīdzības mazināšana un labdarības aktivitātes, kas uzlabo uzņēmumu reputāciju.

Grāmatas mērķauditorija ir administratori, pasniedzēji, pētnieki, studenti, apdrošināšanas nozarē strādājošie, ēku apsaimniekošanas uzņēmumi, politikas veidotāji, lēmumu pieņēmēji, investori, risku vadītāji, revidenti un citi.

Dalīties