6. novembrī LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisinājās akadēmiska konference veltīta Korejas studiju nodibināšanas 10. gadadienai LU. Konferences ietvaros tika atklāta vērienīga grāmatu izstāde “Korejas seno zināšanu mūsdienu atspulgs”, kas skatāma LU Bibliotēkā – Zinātņu mājā, kā arī parakstīts sadarbības līgums ar Pusanas Nacionālās universitātes bibliotēku.

Akadēmisko konferenci  un izstādi organizēja LU Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļa, LU Bibliotēka un Pusanas Nacionālā universitāte (Dienvidkoreja). Pasākumā ar stāstījumu par Korejas vēsturisko attīstību, ekonomisko izaugsmi un kultūras popularitātes lēcienu pasaulē uzstājās Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Donggju Li (Tong-q Lee).

Konferenci atklāja LU prorektors dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā, profesors Valdis Segliņš, LU Āzijas studiju nodaļas vadītājs profesors Kaspars Kļaviņš un Pusanas Nacionālās universitātes bibliotēkas direktors Jongdže Li (Yongjae Lee). Konferencē piedalījās zinātnieki no Korejas, un savus referātus līdzdalīja LU Āziju studiju nodaļas studējošie.

Lai paplašinātu LU un Pusanas Nacionālās universitātes kopsadarbību, svētku ietvaros tika parakstīts atsevišķs sadarbības memorands starp LU un Pusanas Nacionālās universitātes bibliotēku. Tajā iekļauti abu augstskolu bibliotēku sadarbības virzieni. Ar līgumu savstarpēji apmainījās LU Bibliotēkas direktore Mārīte Saviča un Pusanas Nacionālās universitātes bibliotēkas direktors Jongdže Li.

Izstādē “Korejas seno zināšanu mūsdienu atspulgs” eksponētās grāmatas sarūpēja Pusanas Nacionālā universitātes bibliotēka. Ekspozīcijā skatāmi vairāk nekā 200 izdevumu dažādās zinātņu nozarēs. Īpaši izceļams Korejas tautas medicīnā nozīmīgs darbs Dongui Bogam mūsdienu izdevumā. Dongui Bogam – 25 sējumu medicīnas enciklopēdija iekļauta ir UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” reģistrā un atspoguļo 17. gs. medicīnas  un filozofijas aspektus Korejā. 

Izstāde tapusi Pusanas Nacionālas universitātes bibliotēkas un LU Bibliotēkas komandu ciešā kopsadarbībā. Izstādē eksponētās grāmatas tiks dāvinātas LU Bibliotēkai, un tas ir izcils ieguldījums LU studiju un pētnieciskā darba izaugsmes veicināšanā.

Izstāde skatāma LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā  (Jelgavas ielā 3, 2. stāvā) līdz 17. novembrim.

Laipni gaidīti!

Dalīties