LU Senioru kluba viesošanās Latvijas Universitātē

Latvijas Universitātes Bibliotēku laipni aicināti apmeklēt ne tikai esošie, bet arī bijušie Universitātes darbinieki. Maija beigās LU galvenajā ēkā viesojās LU Senioru kluba biedri, iepazīstot Bibliotēku Raiņa bulvārī.

Ekskursiju Bibliotēkā Raiņa bulvārī vadīja bibliotekāre Ilze Alekšūne, parādot vairākas vērtīgas kolekcijas, viena no tām ir Teoloģijas semināra kolekcija, kura ir vēsturiski pārmantota no LU Teoloģijas semināra – nepublicēti materiāli (tulkojumi, pētījumi, studiju darbi u.c.), kuri ir drukāti mašīnrakstā uz caurspīdīga papīra (zīdpapīra). Tāpat bija iespēja apskatīt Kluso lasītavu, kurā ikviens var netraucēti nodoties mācībām, veikt zinātnisko un pētniecisko darbu. Telpas vēsturisko auru veido pārmantotais LU Tautsaimniecības un tiesību zinātņu fakultātes bibliotēkas krājums.  

Senioru interesi raisīja unikāls Bibliotēkas retums – Vācijā izdotais „Teutsche Iura : Regvlae LL. Schlußreden”, kas ir datēts ar 1537. gadu. 

Viesus iepriecināja ne tikai Bibliotēkas krājums un klusā lasītava, bet arī vairāku mākslinieku gleznas, kuras lieliski papildina bibliotēkas interjeru, radot īpašu noskaņu. Piemēram, klusajā lasītavā ir apskatāms mākslinieces Katrīnas Taivānes (1976) Dr. theol. Roberta Akmentiņa portrets. Dr. theol. Roberts Akmentiņš (1910–1994) bija Baznīcas Teoloģijas Semināra filozofijas un psiholoģijas katedras vadītājs, Teoloģijas Semināra rektors un vēlāk – LU atjaunotās Teoloģijas fakultātes dekāns.  

Daži no senioriem jau bija viesojušies Bibliotēkā, bet citiem šī bija pirmā reize, taču visus priecēja klusās lasītavas vēsturiskā aura, vērtīgās kolekcijas, gleznas un krāsainais atpūtas stūrītis ar daiļliteratūras grāmatām.   

Ekskursija noslēdzās ar cerīgu noti uz tikšanos jaunajā Rakstu mājā un prieku par iespēju satikties ar bijušajiem un jaunajiem Universitātes kolēģiem.    

LU Bibliotēka Senioru kluba biedriem piedāvā plašu pakalpojumu klāstu arī pēc darba gaitu noslēgšanas Latvijas Universitātē – izņemt grāmatas, pieslēgties e-resursiem, skenēt nepieciešamos materiālus nozaru lasītavās, apmeklēt izstādes un pasākumus, kā arī Grāmatu klubā dalīties iespaidos par izlasīto.  

Sīkākai informācijai par piedāvājumu LU Senioru kluba biedriem lūdzam sazināties ar bibliotekāri Ilzi Alekšūni pa e-pastu Ilze.Aleksune@lu.lv vai telefonu 28623551. 

Dalīties

Saistītais saturs

LU Senioru klubs pēta savas dzimtas vēsturi
19.06.2023.

LU Senioru klubs pēta savas dzimtas vēsturi