LU Bibliotēka katru gadu iesaistās Starptautiskā bibliotēku nedēļā, piedāvājot saviem lietotājiem daudzveidīgu programmu. Šajā gadā paralēli virtuālās izstādes atklāšanai, virknei plānoto tīmekļa semināru, Bibliotēka prezentēja sadarbībā ar partnerorganizācijām projekta LibOCS ietvaros izstrādāto e-kursu "Citizen Science for Librarians".

19. aprīlī LU Zinātņu mājā pulcējas 51 nozares speciālisti un studenti uz LU Bibliotēkas organizēto semināru: "Bibliotēku tuvākā nākotne: projektu pārvaldība un iedzīvotāju iesaistīšana zinātnē". Semināra galvenais mērķis bija bibliotēku darbiniekus un studējošo jaunatni iepazīstināt ar LibOCS projektu, sabiedriskās zinātnes (Citizen Science) iniciatīvu un brīvpieejas e-kursu "Citizen Science for Librarians", kā arī, lai iegūtu atgriezenisko saiti.

Par šo semināru interesi izrādīja akadēmisko, publisko un skolu bibliotēku speciālisti. Semināra dalībnieku vidū bija arī LU studenti, kuri šobrīd studē bibliotēkzinātnes un informācijas studiju programmā. Dalībnieki astoņās darba grupās, pildot praktiskos uzdevumus, diskutēja un apmainījās ar pieredzi, piedāvāja ierosinājumus. Pateicoties lielajam interesentu skaitam, kā arī tam, ka ar šī e-kursa prezentāciju un ar tā saturu iepazinās dažādu paaudžu bibliotēku speciālisti, kā arī studenti, semināra laikā varēja iegūt daudzveidīgu atgriezenisko saiti par izstrādātā e-kursa saturu. Kopumā lielākā daļa dalībnieku izteicās ļoti pozitīvi par izstrādāto e-kursu, tā struktūru, metodoloģiju, kā arī vizuālo noformējumu. Iegūtais materiāls ir pietiekams informācijas avots, lai LibOCSprojekta dalībnieki turpinātu darbu pie e-kursa pilnveides. Tiklīdz e-kurss būs pilnībā gatavs, to bez maksas varēs izmantot ikviens interesents un tas kalpos par vērtīgu izglītošanās avotu sabiedriskās zinātnes praktizēšanas jautājumos.

Seminārā demonstrētās prezentācijas:

Kas ir LibOCS?

Kas ir sabiedriskā zinātne un kāda ir bibliotēku darbinieku loma?

Pašmācības e-kurss bibliotēku darbiniekiem par līdzdarbošanos sabiedriskā zinātnē

 

LibOCS projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības “Erasmus+” stratēģiskās partnerības programmas (LibOCS projekta Nr. 2021-1-EE01-KA220-HED-000031125) atbalstu.

Dalīties

Saistītais saturs

Bibliotēku nedēļas aktivitātēs piedalījušies vairāk nekā 140 dalībnieki
28.04.2023.

Bibliotēku nedēļas aktivitātēs piedalījušies vairāk nekā 140 dalībnieki