No 2023. gada janvāra Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka nodrošina studentiem un mācību spēkiem piekļuvi kompānijas SAGE Publishing datbāzes Sage Research Methods modulim Doing Research Online.

Sage Research Methods (SRM) ir pētījumu metožu bibliotēka, kurā ir vairāk nekā 1000 grāmatu, uzziņu izdevumi, žurnālu raksti un citi resursi no pasaules vadošajiem zinātniekiem sociālajās zinātnēs. SRM Doing Research Online modulis ir izstrādāts, lai atbalstītu iesācēju vai pieredzējušu sociālo zinātņu pētniekus, kuri veic pētījumus tiešsaistē. Lietotāji atradīs atbalstu dažādu digitālo metožu izmantošanai, sākot ar tiešsaistes aptaujām, intervijām līdz digitālajai etnogrāfijai, sociālajiem medijiem un teksta analīzei, kā arī iemācīsies pārvaldīt, uzglabāt un arhivēt digitālos datus. Šajā modulī arī tiek apspriests privātums un citi ētiski apsvērumi, kas raksturīgi pētījumu veikšanai tiešsaistē.

Šis modulis ietver ceļvežus (ENG “How-to guides”), videoklipus, gadījumu izpētes, Datu kopu mācīšana ar ceļvedi, u.c.

Daži no pieejamiem materiāliem:

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par SAGE Research Methods Doing Research Online šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv. 

Dalīties

Saistītais saturs

Datubāze Cambridge Journals Online no 2023. gada janvāra pieejama LU lietotājiem
09.01.2023.

Datubāze Cambridge Journals Online no 2023. gada janvāra pieejama LU lietotājiem