Līdz 2022. gada 31. decembrim Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka nodrošina piekļuvi kompānijas WeDiscover seno ķīniešu un japāņu valodas tekstu datubāzei Wenxinge Full-Text Database of Chinese & Japanese Ancient Books.

Wenxinge Full-Text Database of Chinese & Japanese Ancient Books datubāze nodrošina piekļuvi vairākām seno ķīniešu un japāņu grāmatu pilnteksta kolekcijām, tostarp vairāk nekā 30 000 seno grāmatu veidiem, kas aptver vēsturi, politiku, ekonomiku, reliģiju, filozofiju, literatūru, etnisko piederību un ģeogrāfiju un ietver tekstus no laika perioda pirms Cjiņu dinastijas (Qin dynasty) līdz Ķīnas Republikas laikiem. Wenxinge datubāzē ir iekļautas apakšsadaļas, tostarp:

  • Taoist Classic Complete Works (道教典籍全书(含正统道藏和道藏辑要))
  • Sibu Congkan (四部丛刊)
  • Historical Data of Ming and Qing Dynasty (明清史料)
  • Ancient Books of Japan (日本古典书籍)
  • China local gazetteers Series 1(中国地方志第一集)
  • Ancient Opera Series (古本戏曲丛刊)

Wenxinge datubāzes saturs ir līdzīgs datubāzei Diaolong Database of Chinese & Japanese Ancient Books datubāzei, bet papildus visiem Dialong datubāzes tekstiem, vēl piedāvā apakšadaļas kā Japanese Kaitokudo (怀德堂) book collections, Qing Dynasty(清代诗文汇编) Poetry Compilation un Ancient Novel Collection and Opera Series (古本小说戏曲). Datubāzē senie teksti ir pieejami gan skenēti, gan digitalizēti, lai raksti būtu vieglāk uztverami.

Wenxinge datubāze ir pieejama ķīniešu valodā.

Pieeja datubāzei ir nodrošināta līdz 2022. gada 31. decembrim.

Piekļuve datubāzei ir pieejama tikai LU datortīklā.

LU Bibliotēka aicina izmantot izmēģinājuma datubāzi un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

Noderīgi! SAGE tīmekļsemināru ieraksti par akadēmisko rakstību
27.10.2022.

Noderīgi! SAGE tīmekļsemināru ieraksti par akadēmisko rakstību

Starptautiskajā zinātnisko rakstu krājumā publicēts jauns pētījums bibliotēkzinātnē
27.10.2022.

Starptautiskajā zinātnisko rakstu krājumā publicēts jauns pētījums bibliotēkzinātnē