Latvijas Universitātes Bibliotēka turpina iepazīstināt ar savām digitālajām kolekcijām. Ir vērts pievērst uzmanību žurnālam “Ceļš”, kurā tiek apskatīts viss, kas saistīts ar teoloģiju un reliģiju.

Numuri pieejami elektroniski LU Repozitorijā.

Žurnālam bija sarežģīts liktenis – tā pirmais numurs, kas tika veltīts teoloģijas tēmām, iznāca 1935. gadā. Šādā formātā „Ceļš” tika izdots līdz Otrā pasaules kara beigām. 

No 1945. līdz 1948. gadam gara dzīves mēnešraksts tika izdots Centrālajā latviešu bēgļu nometnē Vircburgā, šajā laika periodā tas sāka vairāk pievērsties literatūras tēmām: tajā tika publicēta dzeja, proza, apcerējumi.

Pēc 1948. gada sekoja gara pauze, līdz 1988. gadā žurnāls bija atsācis publikāciju kā Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas izdevums, bet no 1992. gada kā Latvijas Universitātes atjaunotās Teoloģijas fakultātes izdevums. 

Lasot žurnālu, var redzēt, kādas tēmas bija svarīgas pētniekiem un lasītājiem pirms 80 gadiem, un kas ir aktuāls šodien. 

LU e-resursu repozitorijā ievietotajām digitalizētajām kolekcijām var piekļūt no jebkuras vietas, kur pieejams globālais tīmeklis. Pavisam LU e-resursu repozitorijā ir izveidotas 19 dažāda satura digitālās kolekcijas

Dalīties

Saistītais saturs

Bonuss mākslas vēsturniekiem – franču valodas pratējiem
05.10.2022.

Bonuss mākslas vēsturniekiem – franču valodas pratējiem