Starptautiskā tīmekļseminārā “Sadarbības un līdzdalības perspektīvas atvērtai pētniecībai Baltijas valstīs: pētnieki, iedzīvotāji, bibliotekāri kā partneri” referenti dalīsies savās pārdomās, kādā veidā labāk izzināt un apspriest situāciju, kas veicinātu atbalstu pētniekiem un sabiedrībai kopumā, lai visi kopdarbībā risinātu ekoloģijas, sociālās un citas problēmas. Timekļseminārā aicinām piedalīties un referentu atziņās ieklausīties dažādu jomu pārstāvjus: pētniekus, mācībspēkus, amatierpētniekus, brīvprātīgos, bibliotēku, muzeju un arhīvu speciālistus, kā arī ikvienu interesentu, kuriem saistoši liekas atvērtās zinātnes visa veida jautājumi.

Tīmekļseminārs “Sadarbības un līdzdalības perspektīvas atvērtai pētniecībai Baltijas valstīs: pētnieki, iedzīvotāji, bibliotekāri kā partneri” (Collaboration and participation perspectives for open research in the Baltics: researchers, citizens, librarians as partners) notiks ikgadējās starptautiskās atvērtās piekļuves nedēļas laikā, un to organizē Latvijas Universitātes Bibliotēka sadarbībā ar partnerorganizācijām projekta LibOCS ietvaros.

Tīmekļseminārā dalībnieki iegūs plašāku izpratni par iedzīvotāju līdzdarbības nozīmi zinātnē un sadarbības nepieciešamību plašākā partnerībā. Profesionālu pētnieku, sabiedrības, atmiņas institūciju un citu speciālistu partnerība var veicināt atvērtību pētniecībā un zināšanu sabiedrības attīstību, kā arī dažādu pētniecībai nepieciešamo resursu, enerģijas un laika ekonomisku izmantošanu.

Partnerības jautājumi tiek pētīti arī projekta LibOCS ietvaros, galvenokārt pievēršoties jautājumiem, kā bibliotēkas ar saviem pakalpojumiem un kompetencēm var kļūt par labākiem sadarbības partneriem pētījumu projektos. Semināra laikā ar konkrētiem piemēriem referenti ilustrēs un skaidros projekta LibOCS rezultātus – divus pētījumus, kuros piedalījās kā respondenti dažādu nozaru profesionāli pētnieki, iedzīvotāji un atmiņas ienstitūciju speciālisti no Baltijas.

Vieta: ZOOM platforma (pieslēgšanās saite tiks nosūtīta e-pastā pēc reģistrēšanās)

Datums:  25. oktobris

Laiks: plkst. 15.00 (semināra ilgums ~ 90 min)

Semināra mērķauditorija: Baltijas augstskolu un zinātnisko institūtu personāls, doktorantūras studenti, studenti, amatierpētnieki, pētījumu brīvprātīgie dalībnieki, skolotāji, akadēmisko un publisko bibliotēku darbinieki, atmiņas institūciju speciālisti, kā arī citi interesenti.

Tīmekļsemināra darba valoda – angļu.

PIETEIKTIES SEMINĀRAM

Pasākuma organizatori veic personas datu apstrādi tikai pasākuma organizēšanas nolūkā. Savāktie dati tiks dzēsti uzreiz pēc pasākuma.

Pasākums tiks ierakstīts. Videoieraksts būs publiski pieejams Latvijas Universitātes Bibliotēkas YouTube kanālā un LibOCS vietnē. Ja nevēlaties, lai jūsu video un audio ieraksti tiktu publicēti, aicinām visa pasākuma laikā izslēgt gan kameru, gan mikrofonu.

Pasākuma facebook lapa pieejama šeit.

 

Papildinformācija par īstenoto projektu pieejama projekta vietnē.

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības “Erasmus+” stratēģiskās partnerības programmas (LibOCS projekta Nr. 2021-1-EE01-KA220-HED-000031125) atbalstu. 

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēka aicina uz pasākumiem Starptautiskajā atvērtās piekļuves nedēļā 2022
12.10.2022.

LU Bibliotēka aicina uz pasākumiem Starptautiskajā atvērtās piekļuves nedēļā 2022

LU Bibliotēka aicina uz pasākumiem Starptautiskajā atvērtās piekļuves nedēļā 2022
12.10.2022.

LU Bibliotēka aicina uz pasākumiem Starptautiskajā atvērtās piekļuves nedēļā 2022