Aicinām iepazīties ar LU Bibliotēkas krājumā esošo LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesora, vēstures zinātņu doktora Harija Tumana grāmatu “Antīkie tēli Rīgas ielās”, kurai septembra sākumā aizvadīti atklāšanas svētki.

Iepazīstoties ar šo aizraujošo grāmatu un raugoties uz bagātīgo paša autora fotografēto objektu klāstu, rodas vēlēšanās izstaigāt Rīgu ar grāmatu rokā un vēlreiz skatīt visu paša acīm. To atvieglo grāmatā iekļautais vairāku lappušu garais Rīgas ēku adrešu rādītājs. Tāpat uzmanību piesaista brīvā, saistošā valodā sarakstītais stāstījums par antīkās izcelsmes elementiem - tēliem un uzrakstiem, par antīkajiem sižetiem, kas ir to pamatā, kā arī parāda, cik mūsu Rīga ir sena un krāšņa. Katra nodaļa veltīta savam tematam: Arhitektūra, Mitoloģiskie tēli un Dekori un uzraksti. Grāmata vienlaikus apbur ar plašo erudīto skatījumu un autora harismātisko personību.

Noformējumā izmantots sengrieķu ārsta Hipokrāta latīņu teiciens “Ars longa, vita brevis”, kas atgādina, ka māksla ir mūžīga, dzīve ir īsa. Tādēļ iesakām pasteigties, kamēr vēl pilsētas apstaigāšanai ar grāmatu rokā izmantojamas saulainās zelta rudens dienas. Izbaudiet to!

Grāmata pieejama gan Bibliotēkā Kalpaka bulvārī, Humanitārajā bibliotēkā, Bibliotēkā Aspazijas bulvārī un Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkā, gan arī LU Bibliotēkas Krātuvē.

Dalīties

Saistītais saturs

Harijs Tumans saņēmis Aleksandra Čaka balvu
31.10.2023.

Harijs Tumans saņēmis Aleksandra Čaka balvu

LU Bibliotēkas pētnieciskā darba ieguldījums LU Rakstos
13.09.2022.

LU Bibliotēkas pētnieciskā darba ieguldījums LU Rakstos