Latvijas Universitātes (turpmāk – LU) Bibliotēka katru gadu krājumu papildina ne tikai ar drukātiem resursiem, bet arī ar elektroniskiem resursiem. To skaits ar katru gadu pieaug.

Šobrīd LU Bibliotēka nodrošina piekļuvi vairāk kā 1500 e-grāmatām, kas ir pieejamas gan ProQuest Ebook Central, gan VleBooks platformās.

2022. gada sešos mēnešos ProQuest Eook Central platformā visvairāk ir lasītas e-grāmatas biznesa/ menedžmenta un sociālajās zinātnēs, mākslas nozarē, valodniecībā/ lingvistikā un izglītības zinātnēs. Pērn visvairāk lasītā elektroniskā grāmata bija Meggs History of Graphic Design. Šī gada 1.pusgadā minētā grāmata joprojām ir visvairāk lasītākā elektroniskā grāmata. Tai seko Marketing Communication, Practical Phonetics and Phonology, Professional Responsibility in Dentistry un Physics for Scientists and Engineers with Modern Physics. Tādējādi vērojams, ka ne tikai mākslas nozares, bet arī citu nozaru e-grāmatas ir iekļuvušas lasītāko elektronisko grāmatu Top 5.

Vlebooks lasītākās e-grāmatas 2022. gada sešos mēnešos ir Physics for Scientists and Engineers with Modern Physics, Business research methods, Bioethics: an anthology, Value proposition design: how to create products and services customers want un The Routledge handbook of corpus linguistics.

Gan pasniedzēji, gan studenti labprāt izmanto iespēju un aizvien vairāk lasa arī e-grāmatas dažādās zinātņu nozarēs, izmantojot priekšrocības, ka vienu grāmatu vienlaicīgi var izmantot vairāki lasītāji.

2022. gadā līdz šim pieejamo e-grāmatu klāsts papildināts ar vairāk kā 30 e-grāmatām izglītības, psiholoģijas un sporta nozarēs, nodrošinot lielākam studentu skaitam piekļuvi informācijas resursiem. Iegādājoties e-grāmatas, tiek domāts par šobrīd tik aktuālo tēmu – dabu, jo netiek nocirsti koki, lai izdotu drukāto grāmatu. Tā mēs varam ietaupīt dabas resursus arī turpmāk.

Aicinām gan mācībspēkus, gan studentus izmantot LU Bibliotēkā pieejamās e-grāmatas.

Dalīties