Diplomdarbi LU Bibliotēkā.
Diplomdarbi LU Bibliotēkā.

2022. gada pirmajā pusgadā Bibliotēkas krājumā ienācis 31 Latvijas Universitātē aizstāvētais promocijas darbs zinātņu doktora grāda (Ph.D.) ieguvei, kā arī šo darbu kopsavilkumi gan latviešu, gan angļu valodā. Tas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā 2021. un 2020. gadā attiecīgajā laika periodā.

 

Ņemot vērā to, ka disertāciju autori publicējas starptautiskajos zinātniskajos izdevumos,  sadarbojas ar ārvalstu zinātniekiem un zinātniskajām institūcijām, kā arī Latvijas Universitātē savus promocijas darbus izstrādā un aizstāv zinātnieki no citām valstīm, aizvien pieaug angļu valodā tapušo promocijas darbu skaits – puse disertāciju izstrādāta angļu valodā.

Visvairāk promocijas darbu aizstāvēti, lai iegūtu doktora grādu ekonomikā un biznesā – desmit. Nākamajā vietā atrodas bioloģija un medicīna – katrā pa četriem darbiem. Trīs darbi aizstāvēti fizikā, divi ķīmijā un politikas zinātnē. Pie vienam darbam aizstāvēti izglītības zinātnēs, juridiskajās zinātnēs, matemātikā, plašsaziņas līdzekļos un komunikācijā, psiholoģijā un teoloģijā.

Ar visiem šiem, kā arī iepriekšējos gados izstrādātajiem promocijas darbiem (disertācijām u.tml.) var iepazīties LU Bibliotēkas lasītavās, iepriekš pasūtot Kopkatalogā.

Dalīties