Ēras Zalcmanes gleznu izstāde “Saules spēles. Veltījums Baltijas jūrai”
Ēras Zalcmanes gleznu izstāde “Saules spēles. Veltījums Baltijas jūrai” būs apskatāma līdz 30. jūnijam.

9. jūnijā plkst. 17.00 Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājas bibliotēkā (Jelgavas ielā 3) tiks atklāta LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes lektores un mākslinieces Ēras Zalcmanes lielformāta gleznu izstāde “Saules spēles. Veltījums Baltijas jūrai”.

LU lektore un māksliniece Ēra Zalcmane skatītājiem piedāvās savu jaunāko radošo veikumu – lielformāta gleznas, kas tapušas jūras krastā, tverot krāsās ūdeņu nemitīgo mainību un daudzveidību.

Ikdienā savu profesionālo meistarību un zināšanas Ēra Zalcmane sniedz studentiem LU profesionālās augstākās izglītības bakalaura studijas programmā “Māksla” studiju kursos: “Kompozīcija dizainā”, “Gleznošana” un “Zīmēšana”.

Savā radošajā darbā māksliniece izmanto dažādas tehnikas, veidojot krāsām piesātinātus un bagātus mākslas darbus. Māksliniece darbojas gan kā grafiķe oforta, linogriezuma un mecotintas tehnikās, gan zīda auduma apgleznošanā. Radošajā pieredzē ir arī grāmatu ilustrāciju veidošana, piedaloties ar ilustrācijām vairākās starptautiskajās izstādēs Eiropā un arī Japānā. Māksliniecei ir bijušas daudzas personālizstādes Latvijā, to vidū – “Gaismas atspulgi” LU Bibliotēkā Kalpaka bulvārī un grāmatu ilustrācijām veltītā izstāde LU Bibliotēkas Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkā.

Visi interesenti ir laipni aicināti pievienoties izstādes atklāšanā vai apmeklēt izstādi sev ērtā laikā līdz 30. jūnijam.

Izstādi organizē LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar LU Bibliotēku.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēkā apskatāma izstāde “Zigmunds Skujiņš. Alūzijas”
09.06.2022.

LU Bibliotēkā apskatāma izstāde “Zigmunds Skujiņš. Alūzijas”

LU Bibliotēkas oriģinālgravīras apskatāmas Jēkabpils Vēstures muzejā
31.05.2022.

LU Bibliotēkas oriģinālgravīras apskatāmas Jēkabpils Vēstures muzejā

LU Bibliotēkā atver Jurim Zaķim veltītu grāmatu
18.05.2022.

LU Bibliotēkā atver Jurim Zaķim veltītu grāmatu