Studentu darbu izstāde "Monohromo sajūtu taka"

Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkas lasītavā atklāta studiju programmas “Māksla” pirmā kursa grafikas dizaineru darbu izstāde. Darbi tapuši pie pasniedzējas Austras Celmiņas-Ķeirānes kursā “Kompozīcija dizainā I”. Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes lasītava jau vairākus gadus bijusi lieliska vieta nelielām mākslas un dizaina izstādēm, kur savus darbus izstāda gan docētāji, gan studenti.

Izstāde atspoguļo vienu studiju uzdevumu – pirmo iepazīšanos ar taktilām faktūrām un dažādu materiālu īpašību pētījumus. Uzdevuma vienīgie ierobežojumi bija saistīti ar darba formātu un krāsu vai, precīzāk, krāsas trūkumu. Studentu radošās izpausmes tika realizētas melnbaltā krāsu gammā, izmantojot visus pieejamos materiālus – krāsu, līmi, papīru, audumu, dažādus saimniecības priekšmetus un pat pārtikas produktus.

Izstāde ir taktilu faktūru ceļš, kuru var vērot gan pa gabalu, pamanot tikai tonālo kontrastu miju un izteiksmīgākās faktūras, gan tuvumā, iedziļinoties katrā laukumiņā atsevišķi un domājot par sajūtām, ko katrs materiāls izraisa.

Izstādi veidoja A. Celmiņa-Ķeirāne sadarbībā ar Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēku.

Izstādes nosaukuma un publisko materiālu autori arī ir dizaina studenti.

Izstāde būs apskatāma līdz 5. jūnijam.

Dalīties