LU Bibliotēka laikā no 19. līdz 22. aprīlim Bibliotēku nedēļas ietvaros organizē dažādas bezmaksas aktivitātes LU abonēto e-resursu izmantošanas prasmju pilnveidošanai un jaunu e-resursu iepazīšanai, kā arī Grāmatu kluba un grāmatas atvēršanas pasākumu.

Aprīlis tradicionāli ir Latvijas bibliotēku mēnesis, kad teju katra bibliotēka nedēļas garumā saviem lasītājiem īsteno dažādus pasākumus. Šogad LU Bibliotēkas organizētās aktivitātes lieliski sasaucas ar Bibliotēku nedēļas moto – “Bibliotēkas spēks: mācies, dari, iedvesmo!”. Nedēļas laikā interesenti varēs pilnveidot savas e-resursu izmantošanas prasmes, gūt iedvesmu, iepazīstoties ar jauniem e-resursiem un piedaloties LU Grāmatu kluba, kā arī LU Bibliotēkas izdotās grāmatas atvēršanas pasākumā.

LU Bibliotēkas organizēto aktivitāšu un tiešsaistes semināru mērķauditorija ir ikviens LU students, akadēmiskā un zinātniskā personāla pārstāvis.

Bibliotēku nedēļas aktivitāšu norise


Sākot no 19. aprīļa līdz 18. maijam interesentiem LU telpās un attālināti būs nodrošināta izmēģinājuma piekļuve šādiem e-resursiem:

  • Bloomsburry Videos – Artfilms – tiešsaistes resursam, kas piedāvā piekļuvi vairāk kā 1600 filmām vizuālajā un lietišķajā mākslā, vēsturē, filozofijā, mediju un filmu pētījumos, u.c.;  
  • Lyell Collection – vienai no lielākajām zemes zinātņu literatūras tiešsaistes kolekcijai.

20. aprīlī:

  • plkst. 15.00–16.00 notiks tīmekļseminārs par datubāzes UpToDate izmantošanas iespējām.

Tīmekļsemināru vadīs: kompānijas UpToDate pārstāvis Dorīns Obengs (Doreen Obeng - Customer Success & Training Specialist, Wolters Kluwer Health | Clinical Effectiveness).

Tīmekļsemināra valoda – angļu

PIETEIKTIES*

Tīmekļseminārs notiks Zoom platformā.


21. aprīlī plkst. 12.00 LU Bibliotēkas Grāmatu klubs aicina dalīties iespaidos par vienas no populārākajām mūsdienu rakstnieces Isabellas Aljendes grāmatu “Japāņu mīļākais”.

Aicinām pievienoties sarunai platformā Zoom, dalību pasākumā piesakot e-pastā: lub.raina@lu.lv.


22. aprīlī plkst. 15.00–16.00 notiks tīmekļseminārs par datubāzes ProQuest Ebook Central  izmantošanu.

Tīmekļsemināru vadīs: Bjorns Olofsons (Bjorn Olofsson, ProQuest Senior Training &Consulting partner).

Tīmekļsemināra valoda – angļu

PIETEIKTIES*


Event password: Latvia2022

Here is a WebEx guide.

* Pirms tīmekļsemināra nepieciešams reģistrēties, izmantojot savu e-pastu. Kad veikta reģistrēšanās, uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta tīmekļsemināra dalības saite, ko nepieciešams izmantot, lai pieslēgtos tīmekļsemināram.

 

Kontaktinformācija:

Marika Kupče
LU Bibliotēka
e-pasts: marika.kupce@lu.lv

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēka piedāvā izmēģinājuma piekļuvi video kolekcijai Artfilms
19.04.2022.

LU Bibliotēka piedāvā izmēģinājuma piekļuvi video kolekcijai Artfilms