LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas grāmatu dāvinājums LU Bibliotēkai.

Līdz 17. februārim Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēkā (Jelgavas ielā 1) skatāmi jaunākie papildinājumi LU Bibliotēkas krājumam – izdevumi, kurus aizvadītajā gadā iegādājās LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa. Izdevumi paredzēti galvenokārt studiju virzienam “Veselības aprūpe”, taču tie var ieinteresēt plašu lasītāju loku. Pirms grāmatas dodas uz savām pastāvīgajām vietām plauktos, aicinām tās apskatīt un iepazīt!

Ar LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas atbalstu, LU Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēka papildināta ar nozīmīgiem izdevumiem, kas saistīti ar LU studiju virzienu “Veselības aprūpe” vairāku fakultāšu piedāvātajās programmās. Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas vadītāja prof. Gunta Krūmiņa jau iepriekš norādījusi, ka šobrīd ikvienam LU Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēkas lietotājam, jo īpaši optometrijas studiju programmu docētājiem un studentiem, ir iespēja iepazīties ar jaunajām grāmatām, kas lieliski noderēs dažāds studiju programmās.

Ekspozīcijā skatāmo grāmatu klāsts ir ļoti plašs. Vienkopus var iepazīties ar izdevumiem ne tikai fizikā, matemātikā, ķīmijā, optikā, bet arī cilvēka anatomijā un fizioloģijā, neirofizioloģijā, šūnu bioloģijā un patoloģijā, medicīnas ētikā, klīniskajā medicīnā, kā arī  izdevumiem specifiskās redzes optikas un optometrijas tēmās.

Līdztekus plauktos zaigojošajām grāmatām, jauno izdevumu klāstu iespējams redzēt arī virtuālaja ekspozīcijā.

Izstādes laikā visas grāmatas var izmantot lasīšanai uz vietas. LU Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēkā pieejamas gan skenēšanas, gan kopēšanas iespējas. Savukārt sākot no 18. februāra, kad izstāde būs noslēgusies, daļu izdevumu varēs izņemt arī lasīšanai mājās.
 

Dalīties