Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2021. gada 11. jūnijam LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi e-resursam The Philosopher’s Index with Full Text EBSCO platformā.

Kompānija EBSCO uz izmēģinājuma laiku piedāvā piekļuvi filozofijas nozares e-resursam The Philosopher’s Index with Full Text, ko veido Philosopher’s Information Center. Tas ir aktuāls un pilnvērtīgs resurss, kas satur informāciju visās filozofijas apakšnozarēs. The Philosopher’s Index with Full Text tiek uzskatīts par vispilnīgāko nozares literatūras žurnālu indeksu, ietverot autoru rakstītos kopsavilkumus par nozares zinātniskajām publikācijām. E-resurss aptver nozares pētījumus, kas publicēti, sākot no 1940. gada, ietverot vairāk nekā 680 žurnālus dažādās valodās no vairāk nekā 50 valstīm. Philosopher's Index with Full Text  ir starptautisks resurss, kas kopumā satur dažādu nozares informāciju no 139 pasaules valstīm. Tas nodrošina piekļuvi pilntekstiem nozares visbūtiskākajiem žurnāliem, kas publicēti ASV, Lielbritānijā, Brazīlijā, Francijā, Ķīnā, Vācijā, Spānijā, Tunisijā, Urugvajā u.c. E-resursā pieejamie materiāli aptver plašu filozofijas apakšnozaru klāstu – estētiku, aksioloģiju, ētiku, loģiku, filozofijas antropoloģiju, izglītības filozofiju, reliģijas filozofiju, zinātnes filozofiju u.c.

Izmēģinājuma piekļuve The Philosopher’s Index with Full Text ir nodrošināta līdz 2021. gada 11. jūnijam.

Interesentu ērtībām EBSCO piedāvā ietverto nosaukumu sarakstu (Title List) un lietošanas ceļvedi (Support guide).

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par EBSCO Philosopher’s Index with Full Text, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties