Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2021. gada 16. maijam LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi ProQuest Philosophy Collection.

Kompānija ProQuest uz izmēģinājuma laiku sniedz piekļuvi filozijas nozares materiālu kolekcijai,  kurā ietilpst divas datubāzes:  Philosophy Database un Philosopher's Index.

Philosophy Database ietver pilntekstu un video materiālus, nodrošinot piekļuvi vairāk nekā 160 zinātniskiem žurnāliem, kā arī ap 1000 disertācijām, kas sniedz visaptverošu informatīvo nodrošinājumu nozarē – analītiskajā un kontinentālajā filozofijā. Izdevumi datējami, sākot no 1860. gada līdz mūsdienām.  

Philosopher's Index ir apjomīga bibliogrāfiskā datubāze, kas nodrošina informāciju par visiem filozofijas virzieniem. Datubāze ietver informāciju par filozofiskiem materiāliem un starpdisciplināriem pētījumiem, apjomīgu indeksu sarakstu un autoru veidotus kopsavilkumus. Filozofijas pārstāvji caurskata filozofijai atbilstošu materiālu avotus, kas nodrošina starpdisciplināru, uz filozofijas nozari attiecināmu informācijas avotu iekļaušanu datubāzē, kas tādējādi veido visaptverošu pieeju informācijai nozarē. Indeksēšana nodrošina tematisko nosaukumu piešķiršanu, kas ietver vārdus un terminus, izmantojot standartizētu tēzauru. Tādējādi tiek uzlabota meklēšanas rezultātu kvalitāte, standartizētā tēzaura izmantošana nodrošina dažādu publikāciju ierakstu konsekvenci. Kopsavilkumi lietotājam ļauj ātrāk noskaidrot konkrētā materiāla atbilstību meklētajam. Indeksu datubāze ietver publikāciju avotus no 135 valstīm, ieraksti datējami no 1940. gada līdz mūsdienām, kā arī ietver papildu ierakstus, kas datējami, sākot no 1902. gada. Datubāzē iekļauti vairāk nekā 530 000 ieraksti 37 pasaules valodās. Avoti ietver žurnālus (vairāk nekā 1600 filozofijas un starpdisciplināros drukātos un e-žurnālus), monogrāfijas, tostarp enciklopēdijas, vārdnīcas, antoloģijas, grāmatu apskatus.

Kopumā kolekcija ietver gan kopsavilkumus, gan pilntekstus žurnālu rakstiem un disertācijām, kā arī video, aptverot plašu filozofijas virzienu klāstu – estētiku, epistemoloģiju, ētiku, loģiku, metafilozofiju, metafiziku, kā arī politisko un sociālo filozofiju, antropoloģijas, vēstures, izglītības, valodas, reliģijas un zinātnes filozofiju.

Izmēģinājuma piekļuve ProQuest Philosophy Collection nodrošināta līdz 2021. gada 16. maijam.

Interesentu ērtībām ProQuest piedāvā kolekcijā ietverto nosaukumu sarakstu (Title List), kā arī bukletu par šo kolekciju.

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par ProQuest Philosophy Collection, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

 

Dalīties