© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sniedz atbalstu LU Medicīnas fakultātes studentiem aicinot izmantot elektronisko medicīnas informācijas resursu ClinicalKey ar tajā pieejamiem vairāk nekā 46 000 materiāliem - procedūru un operāciju videoierakstiem ar detalizētiem aprakstiem.

Vīrusa Covid-19 izplatības laikā ārstniecības iestādes medicīnas un veselības aprūpes studiju programmās studējošajiem, lai klātienē pilnveidotu savas zināšanas un prasmes darbā ar pacientiem, diemžēl nav pieejamas. Tāpēc ir ļoti būtiski, ka studenti var izmantot dažādus profesionālus materiālus, kas sniedz iespēju neklātienē iepazīties gan ar dažādu slimību simptomiem, slimību diagnosticēšanas metodēm, medicīniskām manipulācijām, gan pacientu aprūpes metodēm u.c. tēmām.

Šādu iespēju sniedz elektroniskais medicīnas informācijas resurss ClinicalKey. Tajā pieejamas ne tikai 1 100 pilnteksta elektroniskas grāmatas un žurnāli, praktiskas vadlīnijas, bet arī vairāk nekā 3,8 miljoni attēli, tabulas, diagrammas. Līdzās šiem materiāliem - arī vairāk nekā 46 000 procedūru un operāciju videoieraksti ar detalizētiem aprakstiem (Procedures Consult).

Lai atrastu nepieciešamo videoieraksta materiālu, var izmantot gan pārlūkošanas, gan meklēšanas funkciju. Piemēram, var izvēlēties resursu veidu “Procedure Videos” veikt meklēšanu pēc nepieciešamajiem atslēgvārdiem vai arī veikt meklēšanu visos resursu veidos (All Types) un iegūto sarakstu filtrēt pēc resursa veida (Source Type) - “Video”. Pie katra videomateriāla apraksta ir norādīts avots, no kurienes resurss ir iegūts.

ClinicalKey piedāvā arī praktisku ceļvedi - kā atrast nepieciešamos videomateriālus.

Savukārt LU Bibliotēka ir sagatavojusi detalizētu informāciju par pieslēgšanās nosacījumiem ClinicalKey, kā arī vebināru ierakstus par medicīniskā resursa izmantošanas iespējām.

Konsultācijas ClinicalKey izmantošanā Jūs var saņemt, sazinoties ar LU Bibliotēkas konsultantu.

Vēlam Jums sekmīgi pilnveidot savas zināšanas!

Dalīties