LU Bibliotēka pēc LU Dabaszinātņu fakultāšu pārstāvju lūguma uz 2021. gadu ir nodrošinājusi piekļuvi tiešsaistes LaTeX sadarbības rīkam Overleaf.

Sadarbojoties LU Dabaszinātņu fakultātēm ar LU Bibliotēku un LU IT departamentu, uz 2021. gadu ir nodrošināta piekļuve izcilam, dažādus apbalvojumus guvušam tiešsaistes LaTeX sadarbības rīkam Overleaf. Atšķirībā no Overleaf bezmaksas profila, rīka abonentiem paveras jaunas un būtiskas iespējas gan mācību procesa, gan publicēšanās kvalitātes uzlabošanai.

LU Bioloģijas, Datorikas, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāšu, kā arī Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu un Ķīmijas fakultāšu pārstāvji ir nodrošināti ar iespēju izmantot Overleaf kā sadarbības, publikāciju veidošanas un publicēšanas, arī mācīšanās platformu. Tā ļauj pilnvērtīgi izbaudīt attālinātu sadarbību ar kolēģiem un biedriem reāllaikā uzdevumu pildīšanas, rakstu rakstīšanas, projektu veidošanas un citu zinātniski pētniecisku funkciju veikšanā. Rīks apvieno zinātniskās dokumentēšanas procesus vienuviet, sākot no idejas līdz rakstīšanai, no recenzēšanas līdz publicēšanai.

Overleaf piedāvājums ir guvis plašu atsaucību dažādu pētniecisko un zinātnisko institūciju vidū visā pasaulē – to izmanto vairāk nekā 6 miljoni lietotāju. Tagad arī Latvijas Universitāte ir pievienojusies plašajam lietotāju pulkam, tādējādi apliecinot savus stingros izcilības veicināšanas nodomus.

Plašāku informāciju par LU Dabaszinātņu fakultāšu abonēto Overleaf rīku interesenti aicināti gūt šeit.

LU Bibliotēka aicina izmantot abonēto rīku un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv .

Dalīties