Novembra beigās aizvadījām sirsnīgu tikšanos ar rakstnieci Zani Zustu - prasmīgu stāstnieci, kura ar rotaļīgu sižeta līniju spēj aizvest pie atziņām par cilvēka iekšējās pasaules niansēm, laimi un attiecībām.

LU grāmatu kluba ietvaros ir aizvadītas vairākas tikšanās reizes, kurās nereti izskanējusi vēlme kādu jautājumu uzdot daiļdarba autoram. Tāpēc aizsākam jaunu tradīciju – tikšanos ar rakstniekiem, kas noritēs MS Teams platformā.   

Ar stāstiem par pūcīti Ucipuci Zane Zusta sevi pieteica kā bērnu grāmatu autori. Viņas debija pieaugušo literatūrā - “Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm” - tapa sadarbībā ar psihoterapeiti Diānu Zandi. Rotaļīgie, viegli lasāmie stāsti, kas atklāja un vienlaikus cīnījās ar iekšējās pasaules “tarakāniem”, iemantoja lasītāju atzinību. Tam sekoja grāmata “Aiz durvīm”, kas ir emocionāls stāsts par divām sievietēm psihoterapeita kabinetā un par to, kas notiek, esot katrai savā durvju pusē.   

Tikšanās laikā rakstniece ar aizrautību uzklausīja lasītāju viedokļus, kā arī dalījās stāstos par grāmatu un tēlu tapšanas procesu. Ar Zani Zustu tikāmies rakstniecei svarīga notikuma priekšvakarā – gaidot jaunākās grāmatas izdošanu. Tāpēc ne tikai analizējām līdz šim sarakstīto, bet guvām ieskatu jaunākajā darbā “Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”, kas tapis sadarbībā ar Gati Līdumu un drīzumā nonāks grāmatnīcu plauktos.  

Nākamā LU grāmatu kluba tikšanās plānota 17. decembrī plkst. 12:00,  MS Teams. Aicinām dalīties iespaidos par Kārļa Vērdiņa dzeju. 

Dalību lūdzu pieteikt e-pastā: lub.raina@lu.lv

Dalīties