Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2020. gada 23. decembrim LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi Bloomsbury Publishing digitālajai bibliotēkai Churchill Archive.

Churchill Archive ir mūsdienu starptautiskās vēstures digitālā bibliotēka, kas ietver vairāk nekā 800 000 oriģinālo dokumentu lappuses, aptverot laika posmu no 1874. līdz 1965. gadam. Digitālā bibliotēka atspoguļo plašu dokumentu klāstu – no Lielbritānijas premjera Vinstona S. Čērčila personīgās sarakstes dokumentiem līdz pat oficiālajai korespondencei ar karaļiem, prezidentiem, politiķiem un militārajiem līderiem. Digitālā bibliotēka piedāvā vēsturiskus materiālus, kas ļauj pētīt 19. un 20. gadsimta sabiedrību, valsts pārvaldību, politiskos procesus, reliģiskos aspektus, kara laiku, kā arī Vinstona S. Čērčila privātās un sabiedriskās dzīves aizkulises. Churchill Archive digitālā bibliotēka izveidota 2012. gada oktobrī, Bloomsbury Publishing sadarbojoties ar Churchill Archives Centre.

E-resurss pieejams līdz 2020. gada 23. decembrim LU datortīklāChurchill Archiveārpus LU datortīklaChurchill Archive.  

Interesentiem ērtākai resursa lietošanai piedāvāti dažādi informatīvi materiāli - Ask the Archivist, kas ir noderīgs palīgs kolekcijas pārvaldībā, video pamācība, kā arī Take a Tour video, BUJ (bieži uzdotie jautājumi) un Autortiesību sadaļa.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par  Churchill Archive, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties