Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) līdz 2020. gada 31. decembrim nodrošina izmēģinājuma piekļuvi digitālās platformas SPIE Digital Library materiāliem LU telpās un attālināti.

SPIE Digital Library ir uzskatāma par pasaulē plašāko optikas un fotonikas pētniecības rezultātu kolekciju. Tajā pieejami konferenču, semināru un simpoziju materiāli no vairāk nekā 300 ikgadējām konferencēm. Šobrīd kolekcija ietver arī vairāk nekā 473 000 ziņojumu un prezentāciju nozarē, sākot no 1963. gada līdz mūsdienām, kā arī vairāk nekā 29 000 prezentāciju materiālu. Tāpat tajā pieejami vairāk nekā 36 000 recenzētu žurnālu raksti 11 SPIE e-žurnālos, kā arī vairāk nekā 420 SPIE Press e-grāmatu pilnteksti.

Izmēģinājuma piekļuve nodrošināta līdz 2020. gada 31. decembrim LU (Lanet) datortīklāSPIE Digital Library ; ārpus LU datortīkla: SPIE Digital Library.

Interesentiem ērtākai resursa lietošanai pieejams SPIE Digital Library ceļvedis un video ceļvedis.

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, tostarp izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par SPIE Digital Library šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

 

Dalīties