Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2020. gada 1. decembrim nodrošina izmēģinājuma piekļuvi datubāzei Oxford Bibliographies Online LU telpās un attālināti.

Oxford Bibliographies Online ir uzticama un apjomīga daudznozaru bibliogrāfisko atsauču datubāze, kurā šobrīd kopumā pieejami nozares ekspertu recenzēti materiāli 5000 priekšmetos 40 akadēmiskajās disciplīnās. Datubāzes materiāli sniedz iespēju interesentiem ātri orientēties nepārzināmā nozarē vai priekšmetā un saņemt ieteikumus par būtiskākajiem avotiem konkrētā tēmā. Datubāze satur uzticamu materiālu kopumu, kas ir atbilstošs, lai izstrādātu akadēmisko programmu plānus, norādītu studentiem uz uzticamiem avotiem un sameklētu papildliteratūru. Datubāze kalpo par atbilstošu palīgu pētniecībā, jo ļauj būtiski ietaupīt laika resursu, piedāvājot jau personalizētus citēšanas sarakstus, norādes uz pilntekstiem un atbilstošu saturu tiešsaistē.

Izmēģinājuma piekļuve nodrošināta līdz 2020. gada 1. decembrim LU (Lanet) datortīklā: Oxford Bibliographies Online ; ārpus LU datortīkla: Oxford Bibliographies Online.

Interesentiem ērtākai resursa lietošanai piedāvāti dažādi informatīvi materiāli:

Ieraksta demonstrējums (ar skaidrojumiem angļu valodā)

Oxford Bibliographies Online video ceļvedis

Oxford Bibliographies Online PPT ceļvedis

Oxford Bibliographies Online PDF ceļvedis

Iesakām  izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, tostarp izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par Oxford Bibliographies Online, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

 

Dalīties