Sagaidot Latvijas Universitātes (LU) 101. gadadienu, LU Bibliotēkā apskatāma izstāde “Ieskats LU Bibliotēkas vēsturē 1919-1999”.

Izstāde apskatāma LU Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4, 2. stāvā.

LU Bibliotēkas veidotā izstāde “Ieskats LU Bibliotēkas vēsturē 1919 -1999” ir veltīta LU 101. gadadienai un ļauj ieskatīties Bibliotēkas lietotājiem mazāk zināmajās Bibliotēkas darba procesu aizkulisēs un parāda pārmaiņas Bibliotēkas attīstībā.

Lai gan LU Bibliotēkas pirmsākumi ir atrodami jau 1862. gadā, kad dibināts Rīgas Politehnikums un Bibliotēka, izstādē sniegts ieskats LU Bibliotēkas vēsturē no Latvijas Augstskolas dibināšanas un Centrālās Bibliotēkas veidošanas 1919. gadā līdz 1999. gadam.

Izstādē eksponēti Bibliotēkas veidotie informatīvie materiāli, dažādi priekšmeti, darba instrumenti, fotogrāfijas no darbinieku un Bibliotēkas arhīviem, ar bibliotēkas automatizāciju, informācijas resursu komplektēšanu, kataloģizāciju un klasifikāciju, un lietotāju apkalpošanu saistīti materiāli, kā arī vēsturiskās liecības no dažādām Bibliotēkas kolektīva ārpusdarba aktivitātēm. Daudzi no materiāliem tiek eksponēti pirmo reizi.

Vitrīnās izkārtotā ekspozīcija skatāma Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4, otrā stāva izstāžu telpā no 22. septembra līdz 26. oktobrim.

Dalīties