Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2020. gada 31. decembrim nodrošina piekļuvi datubāzes JSTOR papildus e-žurnālu, pirmavotu un e-grāmatu kolekcijām LU datortīklā un attālināti.

Kompānija JSTOR globālās krīzes laikā sniedz atbalstu akadēmiskajām institūcijām, piedāvājot piekļuvi zinātniski vērtīgām e-žurnālu, pirmavotu un e-grāmatu kolekcijām. Papildus LU jau abonētajām JSTOR e-žurnālu kolekcijām Arts & Sciences I-XII un Life Sciences kolekcijām uz laiku līdz 31.12.2020. piekļuvei pieejamas arī Arts & Sciences XIII-XV kolekcijas, kā arī Business IV, Ecology & Botany II, Hebrew Journals, Ireland, Jewish Studies. Tāpat LU studentiem un darbiniekiem paveras plašas iespējas piekļūt aptuveni 35 000 dažādu pasaules akadēmisko un universitāšu izdevniecību, piemēram,  Harvard University Press, Yale University Press, Fordham University Press, Central European University Press, OR Books u.c., e-grāmatu pilntekstiem, kā arī lejupielādēt tos. JSTOR piedāvā izmantot arī kompānijas veidotās tematiskās kolekcijas Lives of Literature, Security Studies, Sustainability un pirmavotu kolekcijas 19th Century British Pamphlets, World Heritage Sites: Africa, Struggles for Freedom: Southern Africa, Global Plants.

Piekļuve JSTOR papildus kolekcijām nodrošināta LU (Lanet) datortīklā un ārpus tā līdz 2020. gada 31. decembrim.

Ērtākai resursa lietošanai JSTOR piedāvā pamācību  (angļu valodā).

Atgādinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma un atvērtās piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par  JSTOR  kolekcijām  šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties