Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2020. gada 26. jūnijam piedāvā izmantot kompānijas ProQuest literatūras datubāzi LION Premium LU datortīklā un attālinātā piekļuvē.

Kompānijas ProQuest datubāze Literature Online Premium (LION Premium) ir vadošais tiešsaistes resurss literatūras studijām un pētniecībai angļu valodā, kurā atrodami aptuveni  355 000 literāro darbu teksti un plaša kritikas un atsauču avotu bibliotēka. LION ir pilntekstu žurnālu un autoru biogrāfiju bibliotēka, kas lietotājam sniedz iespēju izmantot aktuālos pētniecības materiālus lingvistikas un literatūras studijās. Datubāze tiek regulāri papildināta ar aktuālo informāciju vismaz 9 reizes gadā.

Ērtākai resursa lietošanai kompānija ProQuest piedāvā prezentāciju par datubāzes piedāvātajām iespējām un datubāzes izmantošanas prezentāciju, kā arī video pamācību, pamācību par datubāzi un pieejamo materiālu saraksts (angļu valodā).

Kompānijas datubāze Literature Online Premium pieejama LU (Lanet) datortīklā un ārpus tā līdz 2020. gada 26. jūnijam.

Aicinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par  Literature Online Premium datubāzi šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties