Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas veidotā izstāde “Pēc mirkļa 100 gadi: Latvijas Universitātes Sports” no februāra vidus līdz marta beigām aplūkojama Madonas Sporta centrā (Madonā, Gaujas ielā 13).

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas veidotā izstāde “Pēc mirkļa 100 gadi: Latvijas Universitātes Sports” no februāra vidus aplūkojama Madonas Sporta centrā (Gaujas ielā 13). Izstāde tapusi, sagaidot augstskolas 100. jubileju 2019. gadā.

Izstādē sniegts īss ieskats LU sporta veidu attīstībā kopš LU dibināšanas līdz pat 2018. gadam, atspoguļojot būtiskākos sasniegumus un ievērojamākos sportistus, kuri LU un Latvijas vārdu nesuši pasaulē šādos sporta veidos - airēšanā, basketbolā, cīņas sportā, futbolā, galda tenisā, handbolā, šahā, orientēšanās sportā, slēpošanā, vieglatlētikā, vingrošanā, volejbolā ieskats.

Šis jau ir septītais gads, kopš LU Bibliotēka gatavo šāda veida izstādes. Iepriekšējos gados tās ir bijušas izstādes gan par LU rektoriem, LU mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem un LU nozīmīgām personībām, gan par studentu un mācībspēku studiju procesu, ikdienu un svētkiem, gan Bibliotēkas dārgumiem un LU Rakstiem.

Izstāde veidota sadarbībā ar LU Sporta centru, Latvijas Sporta muzeju un personīgi Solvitu Lomanovu, Latvijas Basketbola muzeju un personīgi Aiju Ertu, vairākiem sporta veidu pārstāvjiem, kas piesātinājuši izstādi ar dzīvām liecībām un nozīmīgiem stāstiem un nesuši LU vārdu pasaulē.

Dalīties