Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijas skolas soma” ietvaros saņēma atbalstu interaktīvas nodarbības “19. gs. Rīgas mēra savrupnama neatklātās lapaspuses” sagatavošanai, kas būs pieejama Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4, Rīgā.

LU Bibliotēkas speciālisti sagatavoja interaktīvu nodarbību, kurā vecāko klašu skolēniem ir iespēja papildināt zināšanas un veicināt izpratni par Rīgas kultūrvēsturisko mantojumu, pilsētvides attīstību un nozīmīgām personībām 19. gs. otrajā pusē, vienlaikus pilnveidojot savstarpējās sadarbības un komunikācijas kompetenci.

Nodarbība sniedz ieskatu politiķa un sabiedriskā darbinieka L.V. Kerkoviusa (1831-1904) devumā Rīgas attīstībā un iepazīstina ar L.V. Kerkoviusa ģimenes savrupnamu Rīgā, Kalpaka bulvārī 4, tā paplašinot skolēnu zināšanas par 19. gs. otrās puses arhitektūras un interjera stiliem.

Pirmie nodarbībā piedalījās Rīgas Centra humanitārās vidusskolas vienpadsmito klašu skolēni. Vispirms skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas spējas komandas darbā, strādājot ar kontrolkartēm un apgūstot informāciju piecos kontrolpunktos par L.V. Kerkoviusu, viņa nama arhitektūru, interjeru, tā iemītniekiem laika gaitā un Rīgas bulvāru loku.

Nākamais uzdevums bija dalība interaktīvā viktorīnā. Komandas dalībniekiem, savstarpēji vienojoties, bija jāsniedz pareizā atbilde, izmantojot uz spēlēm balstītu mācīšanās platformu “Kahoot!”.

Skolēni ļoti aktīvi iesaistījās nodarbībā un noslēgumā atzina, ka viņiem bija interesanti - visvairāk patika, ka paši varēja aktīvi darboties: orientēties Kerkoviusa namā, meklējot kontrolpunktus, 30 sekundēs atrast pareizo atbildi, kā arī darboties ar “Kahoot!”.

Nodarbība iekļauta programmas „Latvijas skolas soma” piedāvājumā. Aicinām arī citu skolu vecāko klašu skolēnus, viesojoties Rīgā, iepazīt “19. gs. Rīgas mēra savrupnama neatklātās lapaspuses”. Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu Aldona.Volkova@lu.lv.

Dalīties