Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā Kalpaka bulvārī atklāta Radio NABA fotoizstāde “Troksnis”. Šogad par godu LR6 – Latvijas Universitātes ''Radio Naba'' 17. dzimšanas dienai tika izsludināts fotokonkurss ar tēmu “Troksnis”. Kopumā konkursā piedalījās 119 konkursanti ar 197 darbiem, taču izstādei tika izvēlēti 25 labākie darbi.

Fotokonkurss katru gadu saistīts ar radio tēmu, un šogad fotokonkursa organizatori nonākuši līdz troksnim. “Troksnis ir tieši saistīts ar radio, tā var būt mūzika, trokšņa mūzika, kas vieniem var ļoti patikt, bet citus padarīt ļoti trakus,” fotoizstādes atklāšanā sacīja Radio NABA direktors Madars Štramdiers. 

Fotokonkursa žūrija – Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus un Didzis Grodzs – vērtēja darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas, atbilstības konkursa radošajai tēmai un noteica trīs labākos darbus. Tāpat ikvienam bija iespēja izvēlēties savu favorītu lsm.lv balsojumā. 

Žūrijas balsojumā maksimālo punktu skaitu – 40 ieguva Santa Atte ar darbu “Būt”. Dace Voitkeviča fotokonkursā uzvarēja ar fotogrāfiju “#$%&*@*&%$#”, kurā attēlota Mežaparka estrādes mikrofoni un tumbas simtgades Dziesmu svētkos. Fotokonkursa uzvarētāja Lelde Klaipa iedvesmu savai fotogrāfijai “Troksnis” radusi grupas “Pērkons” dziesmā ar tādu pašu nosaukumu. 

Ar lielu balsu pārsvaru lsm.lv skatītāju balsojumā uzvarēja Ingus Pugačovs ar darbu “Izlauzties pie miera”. “ Ikdienā esi bijis dažādos trokšņos – ielas, sarunas, mašīnas, vilcieni. Man ikdienā sanāk braukāt ar vilcienu vai tramvaju. Kad nonāc mežā, tu esi  viens, klusumā pie dabas, bet šeit, kā tas ir parādīts fotogrāfijā, cilvēks ir saķēris galvu, jo viņam domās ir troksnis no visa tā, kas viņam bija visu nedēļu, no steigas, pārmetumiem vai priekiem,” par savas fotogrāfijas ideju stāsta Ingus. 

Laipni aicinām apskatīt izstādi Latvijas Universitātes Bibliotēkā Kalpaka bulvārī (Rīgā, Kalpaka bulvārī 4).

Dalīties